Valmet Automotiven akkutuotanto laajenee — ensi vuonna avataan uusi akkutehdas Saksassa

Valmet Automotive rakentaa kolmannen akkujärjestelmiä valmistavan tehtaansa Saksaan. Akkutehtaan paikaksi on valittu Kirchardt Baden-Württembergin osavaltiossa.

Sähköajoneuvojen akkupakettien tuotanto alkaa tehtaalla vuoden 2022 alkupuoliskolla. Kirchardtin tehdas vahvistaa Valmet Automotiven asemaa tier 1 -järjestelmätoimittajana.

Valmet Automotiven akkuliiketoiminta on kasvanut erittäin nopeasti, ja yritys on jo yksi autoteollisuuden johtavista akkujärjestelmien toimittajista.

Valmet Automotive on valmistanut akkuja Salossa vuodesta 2019 ja rakentaa parhaillaan toista akkutehdasta Uuteenkaupunkiin, jossa akkujärjestelmien valmistus alkaa tämän vuoden aikana.

Saksan akkutehtaan taustalla on aiemmin ilmoitettu akkujärjestelmiin liittyvä sopimus saksalaisen autonvalmistajan kanssa.

Valmet Automotive toimii asiakkaalle akkujen järjestelmätoimittajana. Osa akkuihin liittyvästä työstä tehdään Suomessa, mutta sopimuksen mukaisesti akkupaketit kootaan lähempänä asiakasta muun muassa logistisista syistä.

Valmet Automotiven Kirchardtin akkutehtaan pinta-ala tulee olemaan noin 11 500 neliömetriä. Paikalla on jo teollisuushalli, joka muunnetaan akkutuotantoon sopivaksi. Rakennustyöt alkavat mahdollisimman pikaisesti, ja tuotannon koesarjojen valmistus käynnistetään tehtaalla vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla.

– Uusi akkutehtaamme Saksassa on Valmet Automotivelle tärkeä askel kohti akkupakettien ja -moduulien tier 1- järjestelmätoimittajan roolia. Kirchardtin sijainti on erinomainen lähellä asiakkaita sekä akkujen testauskeskustamme ja suunnittelutoimintojamme Bad Friedrichshallissa, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Valmet Automotive vahvistaa akkuliiketoimintansa asemia yritykselle tärkeässä Saksassa parhaillaan aktiivisesti. Kirchardtin akkutehtaan rakentamisen ohella yritys laajentaa toimintaansa ja henkilöstöään myös akkujen tuotekehitykseen ja testaukseen keskittyvissä Münchenin ja Bad Friedrichshallin toimipaikoissaan.

www.valmet-automotive.com

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here