Uuteen Ford Focukseen tarjolla ergonomiset AGR-istuimet

Asiantuntijoiden arvion mukaan puolet eurooppalaisista kärsivät selkäkivuista jossain vaiheessa elämäänsä.

Helpotusta tien päällä selkäkivusta kärsivien oloon tuo täysin uuteen Ford Focukseen kuljettajalle ja etumatkustajalle saatavilla oleva 18-suuntaisesti säädettävä istuin.

Istuin on saanut tunnustusta Saksan johtavalta selkärangan terveyttä edistävältä organisaatiolta nimeltään Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR).

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Focus on ensimmäinen Ford-ajoneuvo, joka on saanut tunnustusta AGR:n puolueettomalta, eri lääketieteenalojen asiantuntijoista koostuvalta testauskomitealta.

Saadaksen komitean tunnustuksen, istuimen tulee olla säädettävissä kullekin istujalle sopivaksi sen sijaan, että henkilön pitäisi muokata omaa asentoaan istuimeen sopivaksi.

Eurooppalaiset ajavat autoillaan keskimäärin tunnin joka päivä, kun mukaan ei lasketa liikenneruuhkassa vietettyä tai parkkipaikan etsimiseen käytettyä aikaa.

Katso tästä muut Focus-jutut.

Iso-Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan 75 prosentilla kuljettajista on selkäongelmia väärän istuma-asennon takia, mikä voi johtaa myös niskakipuun, lihasten väsymiseen ja huonompaan verenkiertoon. Tämän vuoksi kuljettaja voi myös väsyä nopeammin.

Focuksen 18-suuntaisesti säädettävässä istuimessa voi selkä-, niska- ja reisituen lisäksi säätää istuimen korkeutta, pituutta ja kallistusta. Nelisuuntaista lannesäätöä käytetään sähköisesti istuimen sivulla olevan katkaisijan avulla.

Jotta istuimeen saatiin lisättyä neljään suuntaan toimivat lannetuki ja niskatuki sekä parempi jalkatuki, joita ei ollut tarjolla edellisen sukupolven Focuksessa, Fordin istuinasiantuntijat suorittivat testejä radalla eri pituisten, painoisten ja mallisten mies- ja naiskuskien kanssa kehittääkseen optimaalisimman istuimen.

Kestävyystesteihin kuului 150 000 kilometriä todellista ajoa ja Fordin “Robutt” robottipeppu testasi istuimen kestävyyttä simuloimalla 10 vuoden käyttöä istuutumalla ja parantamalla istuma-asentoa 7 500 kertaa kolmen päivän aikana.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here