Uusi Ssangyong Rexton tulee ensi vuoden alussa

14.9.2017 10.00

 

Uusi Ssangyong Rexton esiteltiin maailmalle kotimaassaan Etelä-Koreassa huhtikuun alussa Soulin autonäyttelyssä. Nyt se esitellään eurooppalaisille Frankfurtin autonäyttelyssä. 

Edeltäjänsä tapaan myös uudessa Rextonissa on erillisrunko, joka on lujempi ja jäykempi kuin ennen. Korirakenteissa käytetään pääosin eriasteisia suurlujuusteräksiä. Normaalin teräksen osuus on pudonnut edellisen Rextonin 84 prosentista vajaaseen viidennekseen.

Uusi Rexton kuuluu suurten maasturien joukkoon. Akseliväli on kasvanut 30 mm ja on nyt 2,865 metriä. Kori on 4,85 metriä pitkä, 1,96 metriä leveä ja 1,8 metriä korkea.

Pituutta on tullut melkein kymmenen senttiä lisää ja leveyskin on kasvanut kuudella sentillä. Kasvaneiden mittojen myötä sisä- ja tavaratilaa on enemmän kuin ennen.

Vakiona uusi Rexton on viisipaikkainen, mutta sen saa halutessaan myös seitsemänpaikkaisena, jolloin kolmannella rivillä on kaksi istuinta.

Tavaratila viisipaikkaisessa Rextonissa on 820 litraa ja tila on laajennettavissa lähes kahden kuutiometrin kokoiseksi (kattoon saakka lastattuna).

Maastoajossa on iloa uuden Rextonin yli 20 sentin maavarasta. Myös tulo- ja jättökulmat ovat tarkoituksenmukaisen muotoilun ansiosta suuret.

Auton 2,2-litrainen turbodiesel kehittää 133 kW (181 hv) ja 420 Nm. Vaihteistona on Mercedes-Benzin kehittämä 7-vaihteinen automaatti.

Ajettavuus on hyvällä tasolla, sillä edessä on kaksoistukivarret ja takana monitukivarsijousitus. Uuden Rextonin jykevästä olemuksesta kertoo omaa kieltään sen perävaunupaino, joka on 3 000 kiloa.

Uusia turva- ja mukavuusvarusteita

Uudessa Rextonissa on paljon varusteita, joita ei tähän saakka ole saanut mihinkään SsangYongiin.

Painopiste on, kuten uutuuden suunnittelussakin, turvallisuus. Sitä painotetaan sekä aktiivisella tasolla auton ajo-ominaisuuksissa ja kuljettajaa avustavissa järjestelmissä että passiivisella tasolla rakenteiden lujuudessa ja matkustajia suojaavissa varusteissa.

Ssangyong Rextoniin on saatavissa yhdeksän turvatyynyä, sillä autossa on sivuturvatyynyt myös takaistuimella ja kuljettajalla on polviturvatyyny.

Kuljettajaa avustavien järjestelmien lista on pitkä, sillä autoon ovat saatavissa liikennemerkkien tunnistus, hätäjarrutusavustin, törmäysvaroitin, kaistavahti, automaattinen valonvaihto, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä, risteävän liikenteen varoitus ja kaistanvaihtoavustin.

Kuljettajan istuin on sähköllä säädettävissä ja asetukset jäävät muistiin. Nykyaikainen mittaristo luo kolmeulotteisen vaikutelman ja päämittarien välissä on 7-tuumainen värillinen tietoruutu.

Kojelaudan keskellä on 9,2-tuumainen kosketusnäyttö, josta näkyvät niin HD-tasoinen peruutuskameran kuva kuin navigaattori. Kokonaisuuteen kuuluu myös mahdollisuus liittää älypuhelin auton tietojärjestelmään.

Uusi neljännen sukupolven SsangYong Rexton esitellään Suomessa heti vuoden 2018 alkupuolella.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here