Kaasuautoilijat haluaa Gasumin lopettavan maakaasun myynnin henkilöautoille!

Kaasuautoilijat ry ehdottaa maakaasun poistamista henkilöliikenteestä Suomessa ja käyttövoimaveron poistamista biokaasuautoilta

Uusiutuva biokaasu on käynyt liikennekäytössä selkeästi fossiilista maakaasua halvemmaksi. Muutos tapahtui jo yli vuosi sitten ja hintaero on vain kasvanut kuluvana vuonna.

Biokaasun suhteellisen halpenemisen myötä käytännössä kaikista kaasuautoista on tullut puhtaasti biokaasua käyttäviä. Poikkeuksia on vain joitakin, jotka vanhan sopimuksen perusteella tankkaavat maakaasua, mutta biokaasun osuus liikennekaasusta on reilusti yli 90 %, henkilöautoissa lähes 100 %.

Edellä mainitun perusteella Kaasuautoilijat ry. ei näe enää mitään syytä pitää maakaasua myynnissä henkilöautoille. Liikennebiokaasun kysyntä on kasvanut muutamassa vuodessa moninkertaiseksi ja sen riittävyys nykyiselle ja kasvavalle autokannalle on osoitettu. Biokaasuautoja on nyt liikenteessä noin 16 000.

Kaasuautoilijat ry. ehdottaa, että valtionyhtiö Gasum poistaa maakaasun myynnistä henkilöautoille. Yhdistys ehdottaa myös, että puhtainta liikennepolttoainetta käyttäviltä biokaasuautoilta poistetaan rangaistusluonteinen käyttövoimavero.

// TÄSTÄ AUTOTODAYN ETUSIVULLE //

1 KOMMENTTI

  1. Maakaasun voi poistaa kun joka tapauksessa käytetään biokaasua. Vero pois, kannustimia biokaasun käyttäjille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän