Urheiluseura ja Liikenneturva: Turvallisesti harrastuksiin!

Liikenneturva ja amerikkalaisen jalkapallon urheiluseura Mikkelin Bouncers ryhtyivät yhteistyöhön edistääkseen liikenneturvallisuutta erityisesti harrastusmatkoilla.
Harrastuksiin kuljetaan monesti autolla ja usein työpäivän päätteeksi.

Tietyt asiat on syytä pitää mielessä treenipaikalle ja sieltä kotiin ajaessa, jotta matka taittuu turvallisesti: laita puhelin pois ja turvavyö kiinni, pakkaa treenikamat autoon asianmukaisesti ja lähde vain virkeänä rattiin.

Yhteispeliä tarvitaan sekä liikenteessä että joukkuelajeissa

Bouncers haluaa olla mukana nostamassa liikenneturvallisuutta esille harrastuspiireissä ja muistuttaa pelaajia huomionarvoisista turvallisuustekijöistä, jotka moni saattaa väsyneenä jättää huomioimatta.

Liikenneturvan tehtävä puolestaan on edistää tieliikenteen turvallisuutta ja tukea vapaaehtoista liikenneturvallisuustyötä, joten yhteistyö ajaa molempien tahojen etua.

Idea yhteistyölle syntyi ensimmäisen kerran kesällä 2019. Bouncersin joukkueenjohtaja Niko Kovasen mukaan Liikenneturvan toiminnasta löytyi nopeasti yhtymäkohtia, joiden ympärille yhteistyöprojekti rakentui. Projektin nimeksi tuli Turvallisesti harrastuksiin.

– Amerikkalaisessa jalkapallossa, jossa harrastajamäärät ovat pienehköt ja joukkueita on aika harvassa, matka treeneihin on monella pitkä. Toivomme kampanjan tavoittavan mahdollisimman paljon harrastajia sekä herättävän ajatuksia omasta toiminnasta liikenteessä ja sen kehittämisestä, Kovanen kertoo.

– Yhteistyö Bouncersin kanssa on luontevaa, sillä sekä liikenne että joukkuelajit ovat yhteispeliä. Yhteisillä videoilla voimme saada tärkeitä aiheita esille sekä amerikkalaisen jalkapallon yhteisössä että muissa harrastuspiireissä, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Eini Karvonen sanoo ja huomauttaa, että neljän videon opit toimivat treenimatkan lisäksi hyvänä muistutuksena ihan kaikille ajomatkoille.

Bouncers muistuttaa turvavyön tärkeydestä

Ensimmäisenä julkaistavan videon tarkoituksena on muistuttaa turvavyön käytön tärkeydestä.

Oikein kiinnitetty turvavyö pitää ihmisen istuimellaan ja estää häntä iskeytymästä auton koviin sisäosiin tai toisiin matkustajiin törmäystilanteissa.

Katso tästä muita Likkenneturvan juttuja.

Ilman turvavyötä takapenkillä matkustava voi aiheuttaa viisinkertaisen kuolemanriskin turvavyötä käyttävälle etumatkustajalle. Siksi turvavyön käyttö on tärkeää myös takapenkillä.

Videot julkaistaan yksi kerrallaan viikon välein Liikenneturvan Youtube-tilillä ja niitä jaetaan sekä Liikenneturvan että Bouncersin sosiaalisen median kanavilla.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!