Tuulilasivahinkoja on talven aikana ollut normaalia enemmän

Talven jäljiltä teillä on epäpuhtauksia, hiekkaa, kiviä ja irronneita nastoja, jotka tuulilasiin osuessaan aiheuttavat säröjä. Harmiton iskemä voi levitä isoksi halkeamaksi, joka rikkoo koko tuulilasin.

– Tänä talvena on ollut monin paikoin normaalia enemmän tuulilasivahinkoja, koska tiet ovat olleet auki lumesta. Perinteistä kevään tuulilasivahinkojen piikkiä ei sen sijaan ole näillä näkymin luvassa, koska koronakriisi vähentää liikennemääriä, kertoo LähiTapiola liikenneturvallisuuden johtava asiantuntija Markus Nieminen.

Pienen iskemän voi paikata ja korjata helposti huollossa. Iskemän levitessä halkeamaksi koko tuulilasi voidaan joutua vaihtamaan. Lasin hintaan vaikuttaa auton merkki ja malli.

Mitä harvinaisempi ja teknisempi lasi, sitä kalliimmaksi korjaus tulee. Edullisimmillaan tuulilasin saa alle 200 eurolla, mutta uuden auton teknisempi tuulilasi voi maksaa yli 1 000 euroa.

Lasivahinkoihin voi vaikuttaa omalla ajotavalla

Lasivahinkojen syntyyn voi vaikuttaa omalla turvallisella ajotavalla, eli pitämällä turvavälin riittävän pitkänä eteen ja taaksepäin.

Edellä ajavasta autosta lentävä nasta tai kivi osuu suuremmalla todennäköisyydellä, mitä lyhyempi turvaväli on. Ohitustilanteessa omalle kaistalle kannattaa palata vasta, kun näkee ohittamansa auton taustapeilistä.

– Kevätaurinko paljastaa paitsi säröt myös tuulilasin epäpuhtaudet. Auringon paistaessa matalalta likainen tuulilasi voi olla jopa turvallisuusriski. Nyt on oikea hetki puhdistaa tuulilasi myös sisäpuolelta mikrokuituliinalla ja tuulilasin pesunesteellä, vinkkaa Nieminen.

Lasivakuutuksia suositaan uudemmissa autoissa

Nieminen kertoo LähiTapiolaan tulevan noin 4 000 tuulilasivahinkoa kuukaudessa.

– Vakuutusturvan laajuutta kannattaa miettiä aina tapauskohtaisesti oman auton hinnan ja iän kautta. Uudemmissa autoissa, jotka maksavat yli 10 000 euroa kannattaa harkita vakavasti laajaa kaskovakuutusta, joka kattaa myös tuulilasivahingot, Nieminen neuvoo.

LähiTapiolassa tuulilasin korjaaminen tai lasinvaihto ei alenna autovakuutuksen bonusta, jos kaskoon sisältyy lasivakuutus. Lasivakuutus sisältyy LähiTapiolan kattavimpiin kaskovakuutuksiin LähiTapiola Loistokaskoon ja Laajaan kaskoon. Lasiturva on osa kaskon kokonaishintaa ja arvioltaan sen kustannus on noin 50 euroa vuodessa.

Jos kaskoon ei sisälly lasivakuutusta, korjaus korvataan törmäysvahinkona. Tällöin korvaus vaikuttaa kaskovakuutuksen bonukseen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!