Tuulilasin sisäpuolikin kannattaa pitää puhtaana


28.2.2018 14.40

Kirkkaasti ja matalalta paistava kevätaurinko voi häikäistä kuljettajaa etenkin, jos tuulilasi on likainen tai naarmuinen. 

Liikenneturva muistuttaa autoilijoita huolehtimaan ikkunoiden kunnosta ja puhtaudesta.

Vaikka talveakin on vielä hetki jäljellä, on auringosta jo päästy nauttimaan pimeän vuodenajan jälkeen.

Kirkkaasti paistava kevätaurinko haastaa autoilijoiden tuulilasien kunnon, sillä mitä likaisempi lasi on, sitä enemmän aurinko kuljettajaa häikäisee. Häikäistymisriskiä voi kuitenkin vähentää pienillä mutta merkittävillä teoilla, Liikenneturvan tiedotteessa todetaan.

– Auton ikkunoiden säännöllinen putsaus sisä- ja ulkopuolelta on pieni, mutta merkittävä liikenneturvallisuusteko. Se muuttaa myös maisemia huomattavasti. Talven jäljiltä ikkunoiden sisäpintaan on pinttynyt rasva- ja likakerros, joka taittaa valoa ja aiheuttaa häikäisyä, sanoo Liikenneturvan koulutusohjaaja Erkka Savolainen.

Ikkunapintojen puhdistuksen yhteydessä on hyvä tarkistaa myös tuulilasin pyyhkimien kunto, sillä huonokuntoiset pyyhkijänkumit voivat naarmuttaa tuulilasia. Se taas lisää häikäisyhaittoja.

– Naarmuuntunut lasi aiheuttaa enemmän häikäisyä kuin puhdas ja hyväkuntoinen lasi. Jos sulat jättävät pyyhkiessä lasiin raitoja, on se useimmiten sen merkki, että pyyhkijät on laitettava vaihtoon, muistuttaa Savolainen.

Jos aurinko häikäisee, on tärkeää vähentää ajonopeutta. Näin kuljettajalla jää enemmän aikaa teh

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here