Tutkimus: Naiset ovatkin vaativampia auton ostajia kuin miehet

Naiset vaativat autolta paljon enemmän kuin miehet, kertoo Kamuxin Suomalaiset autokaupoilla 2021 -tutkimus. Luotettavuus, turvallisuus ja ajo-ominaisuuksien miellyttävyys ovat peruskallioita, joihin suomalainen perustaa päätöksensä autoa ostaessaan.

Vertaillessa miesten ja naisten vastauksia auton ominaisuuksien tärkeydestä huomaa yllättävän seikan: naisvastaajat pitävät lähes jokaista ominaisuutta selkeästi tärkeämpänä kuin miehet, todetaan Kamuxin tiedotteessa.

Johtopäätös on, että naisasiakkaat vaativat autoltaan huomattavasti enemmän, kun taas miehet tuntuvat välittävän yksityiskohdista vähemmän.

Suhteellinen ero on erityisen suuri asenteissa kuntotarkastukseen ja siihen, että auto on hiljattain katsastettu.

Naisista 60 prosenttia pitää erittäin tärkeänä sitä, että auto on kuntotarkastettu, miehistä vain 34 prosenttia. Samaten se, ettei viimeisimmästä katsastuksesta ole kulunut liiaksi aikaa, on naisille erittäin tärkeää (51 %) huomattavasti useammin kuin miehille (35 %).

– Myös erot taloudellisten seikkojen merkityksestä korostuvat sukupuolten välisissä vastauksissa. Esimerkiksi käyttökustannusten edullisuus ja auton pieni kulutus ovat naisille paljon tärkeämpiä asioita kuin miehille. Jos joku vielä vuonna 2021 uskoo naisen valitsevan autonsa vain värin perusteella, niin tämä tutkimustulos viimeistään kumoaa sen harhaluulon. Kun ottaa huomioon naisten kovemman vaatimustason ostajina sekä heidän paneutumisensa yksityiskohtiin, monelle taloudelle vaikuttaisikin olevan parempi, että ostopäätöksen tekijä olisikin talon rouva, sanoo Kamuxin Suomen aluepäällikkö Kari Pietarila.

Tilavuus ja muunneltavuus koetaan aiempaa tärkeämmiksi

Tutkimuksen mukaan suomalaiset pitävät auton tärkeimpänä ominaisuutena luotettavuutta. Sitä pitää erittäin tärkeänä seitsemän vastaajaa kymmenestä (69 %), kun taas turvallisuus (61 %) ja miellyttävät ajo-ominaisuudet (53 %) koetaan erittäin tärkeiksi seuraavaksi useimmin.

– Luotettavuus ja turvallisuus ovat aina kärjessä, kun suomalaisilta kysytään auton tärkeimmistä ominaisuuksista. Se, että autoon voi luottaa, onkin suomalaisille suurin syy ostaa menopeli autoliikkeestä eikä yksityiseltä myyjältä. Autoliikkeellä on kuluttajansuojalain mukainen virhevastuu, jos autossa on myyntihetkellä vika, Pietarila kertoo.

– Erityisen kiinnostava havainto on se, että tavaratilan suuruus ja sisätilojen muunneltavuus koetaan tärkeämmiksi kuin vuosi sitten. Trendi linkittyy todennäköisesti pandemia-aikana lisääntyneeseen sukulaisvierailujen, mökkimatkojen ja muualta kuin kotoa tehtävien etätöiden määrään. Tällöin autossa pitää olla tilaa hieman pidemmänkin vierailun vaatimalle tavaramäärälle, hän jatkaa.

Suomalaiset autokaupoilla 2021 -tutkimus toteutettiin Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3 Panelissa 28.1.–3.2.2021. Kohderyhmänä olivat 18–70-vuotiaat suomalaiset, jotka omistavat ajokortin, joiden taloudessa on auto ja jotka vastaavat autohankinnoista. Tutkimuksen lopulliseen kohderyhmään kuului 1005 vastaajaa, ja painotettuna se on valtakunnallisesti edustava otos sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. Mielestäni sinkkunaiset tarvitsevat eniten erikoisuuksia. Yksi tärkeimmistä, että auto on varma ja turvallinen. Jos auto jää välille, se on nykyautoissa huomioitu hälytyksellä. Paikalle saapuu melko pian merkki tietoinen henkilö joka opastaa vaikkapa oman vakuutusyhtiön hinaukseen.
    Auto mielellään sisustettu vaaleaksi, koska tumma sisustus on kesällä kuuma. Nainen harkitsee sen suuruisen auton kuin on tarve. Sinkulle pieni auto on näppärä, yleensä tavaraa vähän ja helppo parkkeerata. 5:llä vaihteella pärjää. Tietoke maltillinen. Vauhdista nauttivat haluaa pienen sportmaisuuden. Ehdottamasti taitetut vaaleat värit, lähellä toisiaan olevat sävyt, sillä tavalla, että rikolliset sekoavat niissä totaalisesti.
    Sinkulle käy mainiosti kaksiovinenkin.
    Etuveto, siinä saa vähän ”kuopia” lähdössä maata.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!