Toyota esittelee kaksi Yaris-uutuutta Pariisin autonäyttelyssä

14.9.2018 16.56

Pariisin vuoden 2018 autonäyttely tuo näytille kaksi Yaris-uutuutta.

Päivänvalon, tai pikemminkin näyttelyn valokeilan näkee niin Toyota Gazoo Racingista ja Yaris GRMN-mallista alkunsa saanut Yaris GR Sport sekä kolmannen sukupolvensa myötä teini-iän taakse jättäneen mallin Y20 Edition -erikoismalli.

Yaris GR Sport on ensimmäinen GR Sport -malli Euroopassa

Rajoitettuna eränä valmistetun Yaris GRMN -mallin inspiroima Yaris GR Sport tähtää isompaan ajamisen nautintoon Toyotan malliston erittäin houkuttelevassa hintaluokassa.

Pariisin autonäyttelyssä ensiesittelynsä saava malli saapuu Suomeen keväällä 2019. Malli on ensimmäinen GR Sport -malli Euroopassa.

Yaris GR-S on esimerkki Toyota Gazoo Racingin menestyksestä eri autourheilun kilpasarjoissa, ja miten tuo menestys tuodaan kaikkien ulottuville.

Toyotan päätös palata WRC-rallisarjaan kaudelle 2017 sai aikaan Yaris GRMN -mallin, minkä rajallinen 400 kappaleen erä myytiin loppuun äärimmäisen nopeasti.

Uusi Yaris GR Sport tuo Gazoo Racingin sielun Yaris-malliston ytimeen tuottaen enemmän ajamisen hauskuutta ja urheilullisempaa ulkonäköä.

GRMN:n innoittamat muutokset keskittyvät jousitukseen muun muassa Sachs Performance -iskunvaimentimien ja jäykemmän kallistuksenvakaajan kautta. Auto kulkee normaaliin Yarisiin verrattuna 11 mm matalammalla ja pyörän sekä lokasuojan välinen rako vähenee 18 mm:llä.

Mustat 17 tuuman kevytmetallivanteet ovat saatavilla vain GR Sport -malliin, mutta rengastus on sama kuin GRMN-mallissa: Bridgestone Potenza RE50 205/45R17. Erityisen tarkan suunnittelun avulla auton massa kasvaa normaalimalliin verrattuna alle viisi (5) kg.

GR Sport -malli on aina viisiovinen ja saatavilla Yarisin 1,5-litraiseen polttomoottoriin perustuvalla hybridivoimalinjalla.

Ulkodesign noudattelee Yaris GRMN -mallin linjaa: musta katto haineväantennilla sekä takailmanohjain. Kylkilistat ovat kiiltomustat ja etusäleikkö sekä sumuvalojen kehykset mustat.

Ajovalot ovat vain GR Sport -mallille varatut, mustilla yksityiskohdilla ehostetut. Takaikkunoiden tummennus ja GR-mallimerkinnät ovat vakioina, lisävarusteena etu- ja takapuskuriin on saatavilla punaiset tarrat antamaan erityisen silauksen sporttiselle ulkonäölle.

Sisätiloissa Gazoo Racingin vaikutus on erittäin selkeästi näkyvillä muun muassa ultrasuede-verhoilluissa GR-etuistuimissa.

Kun kuljettaja painaa käynnistyspainiketta, mittariston monitoiminäyttö herää eloon GR-logon kera.
Jotta suorituskykyisestä autosta saadaan kaikki ilo irti, on GR Sport -malleissa sama, pienikokoinen ohjauspyörä kuin Yaris GRMN-mallissa.

Urheilullista tunnelmaa korostetaan niin mustalla sisäkatolla, satiinikromatuilla yksityiskohdilla kuin hopeareunuksisilla GR-lattiamatoilla.

Toyota Yaris Y20 Edition

Toyota Yaris viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhliaan, sillä ensimmäisen sukupolven Yaris esiteltiin juuri Pariisin autonäyttelyssä 1998.

Kahden vuosikymmenen ja kolmen mallisukupolven myötä Yaris on löytänyt oman paikkansa Toyotan parhaiten myyvänä mallina Euroopassa. Yaris myös rakennetaan Euroopassa, tarkemmin Valenciennes-nimisellä paikkakunnalla Ranskassa.

Tänä vuonna Yarisin uutuutena on muun muassa älypuhelinintegraatio.

Vuodenvaihteessa 2019 Suomeen rantautuva Y20 Edition -malli on saatavilla samalla kullan sävyisellä metallivärillä kuin 1998, mutta modernin mausteen siihen tuo kaksivärisyys tummanharmaan katon kautta.

Kaksiväriset autot ovat saatavilla hopean, helmenvalkoisen tai mustan sekä aiemmin mainitun tummanharmaan katon yhdistelmällä. Myös normaalit värit löytyvät mallin väripaletista.

Tummanharmaata käytetään reilusti auton ulkodesignissa. Tummanharmaat kylkilistat, etusäleikkö, ulkopeilien kuoret, sumuvalojen kehykset sekä 16 tuuman kevytmetallivanteet koneistettuine ehosteineen sävyttävät auton ulkonäköä yhdessä haineväantennin, takaikkunoiden tummennuksen ja Y20-mallimerkintöjen kanssa.

Samaa, hyväksi havaittua väriä käytetään myös sisätiloissa. Esimerkiksi keskikonsoli ja verhoilukangas ovat saaneet uutta väriä pintoihinsa, ja satiinikromatut yksityiskohdat kuten tuuletussuulakkeiden sekä kaiuttimien kehykset, mittarien ulkokehät antavat sopivan arvon Y20-mallimerkinnälle kojetaulussa.

Uusi multimediajärjestelmä

Yaris Y20 Edition -mallin multimediajärjestelmä haluaa mahdollistaa älypuhelimien ja auton saumattoman integraation. Tämä tänä päivänä tuiki oleellinen varuste mahdollistaa erilaisten mobiiliapplikaatioiden käytön ajon aikana suoraan multimediakeskuksen kosketusnäytöltä.

Järjestelmässä on selkeä ja yksinkertainen toteutus, mikä tekee siitä helppokäyttöisen. Sitä voidaan hyödyntää esim. puhekomennoilla ja navigoinnilla, ja mobiililaitteista totutut pyyhkäisy- ja muut kosketusnäyttötoiminnot kuuluvat myös järjestelmän ominaisuuksiin.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän