Torstaina pitäisi olla erityisen varovainen liikenteessä!

Torstaina 26. syyskuuta vietetään Euroopan laajuista liikenneturvallisuuspäivää teemalla kukaan ei kuole liikenteessä.

– Teemapäivälle on aihetta, koska Euroopan tieliikenteessä kuolee joka päivä noin 70 henkilöä ja loukkaantuu vaikeasti useita satoja. Suomessa tieliikenteessä kuolee vuosittain keskimäärin 240 henkilöä. Näistä jokainen tapaus on liikaa, poliisiylitarkastaja Maria Hoikkala Poliisihallituksesta sanoo.

Jokainen tienkäyttäjä voi omilla valinnoillaan vaikuttaa liikenneturvallisuuteen. Tällaisia valintoja ovat muun muassa turvalaitteiden käyttö, olosuhteisiin sopiva tilannenopeus, ajamiseen keskittyminen sekä raittius liikenteessä.

– Taajamassa riski menehtyä onnettomuudessa on lähes olematon ajettaessa selvin päin, nopeusrajoituksen mukaan turvavyö kiinnitettynä ja muuta liikennettä tarkkaillen, Hoikkala muistuttaa.

Vaikka nämä asiat ovat itsestään selvyyksiä, tahtovat ne useilta kuitenkin unohtua. Tämän takia poliisin rooli valvojana ja valistajana on tärkeä, niin tänään kuin tulevaisuudessakin.

Liikennekuolematon päivä järjestetään nyt neljännen kerran ja sen toimeenpanijana on Euroopan liikennepoliisiverkosto TISPOL 30 jäsenmaan voimin yhteistyössä EU-komission ja Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston (ETSC) kanssa.

Suomessa mukaan on kutsuttu useita eri liikenneturvallisuuden sidosryhmiä. Teemapäivän nimi Project EDWARD (#ProjectEDWARD) koostuu sanoista European Day Without A Road Death.

Viime vuonna Liikennekuolematon päivä onnistui Suomessa hyvin: päivän aikana liikenteessä ei kuollut kukaan. Valitettavasti tällöin tapahtui kuitenkin 12 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta, joissa loukkaantui 14 henkilöä.

– Vaikka liikennekuolematonta päivää vietetään vain kerran vuodessa, päivän teema – kukaan ei kuole liikenteessä, on tärkeä ja tavoittelemisen arvoinen jokaisena päivänä, Hoikkala sanoo.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here