Mopoauto katolleeen — kyydissä kaikkiaan seitsemän nuorta!

Lauantaina noin klo 23.00 aikaan Rauman Lapissa Lavajärven metsäautotiellä mopoauton kuljettaja menetti ajokkinsa hallinnan ja mopoauto ajautui ajoväylältä ulos.

Ajoneuvo päätyi katolleen ojaan.

Poliisin tiedotteen mukaan kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta kuljettaa mopoautoa, mutta se tosiseikka, että mopoautossa oli 7 henkilöä kyydissä ei voinut olla vaikuttamatta ajoneuvon ajoväylältä ulosajautumiseen.

Onneksi ulosajossa loukkaantui ainoastaan yksi nuori, joka kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan tutkittavaksi vammojensa vuoksi.

Muiden vammat olivat luonteeltaan ruhjevammoja, mitkä tarkistettiin ensihoitoyksiköiden toimesta paikan päällä.

Poliisin mukaan matkaan retkikunta oli lähtenyt läheiseltä kesämökiltä, missä oli useampi nuori viettämässä lauantai-iltaa.

Mopoauton kuljettaja oli 15 vuotias poika ja matkustajina olleet 6 muuta olivat 14 – 15 vuotiaita nuoria tyttöjä ja poikia.

Poliisin mukaan alkoholilla ei ollut osuutta asiaan.

Poliisi epäilee mopoauton kuljettaa kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja liikennerikkomuksesta, koska kuljetti sallittua useampia matkustajia.

Mopoautossa olisi saanut olla ainoastaan kaksi henkilöä.

Toimituksen kommentti: Onneksi tässä ei käynyt pahemmin. Tässä on tosin hyvä aihe keskusteluun kevytautoista. Olisiko kevytauto ollut tässä tilanteessa parempi kuin mopoauto?

4 KOMMENTIT

  1. Kyllä suomen eduskunta oli oikeassa hyväksyessään kevytautot. Brysselissä on vain asiantuntemattomia poliitikkoja jotka ajavat pääasiassa taksilla ja lentokoneella. Siellä ei tunneta turvallisuuseroja kevytauton ja mopoauton välillä.

  2. Seitsemän päällä mopoauto tuskin kulkee edes sitä teinikuskille pakollista miniminopeutta 45 kmh. Sen sijaan kevytauto olisi kiihtynyt pakolliseen 60 kmhiin muutamassa sekunnissa. Siitä voi myös päätellä kummassa todennäköisesti sattuu enemmän ilman turvavöitä.

  3. Kevytauto ei tällaisessa tapauksessa ole mikään ratkaisu. Nuorten toiminta oli täysin rikollista ja osoitti tahallisuudellaan täydellistä piittaamattomuutta. Miksi tällaista toimintaa pitäisi edesauttaa??

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!