Tästä hieman esimakua lokakuussa esiteltävästä Skoda Kodiaq RS -mallista

23.8.2018 13.20

Uusi Škoda Kodiaq RS on valmis ensiesittelyynsä Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa. Škoda on julkaissut kaksi ensimmäistä virallista kuvaa, jotka paljastavat Škodan uuden, ensimmäisen RS-katumaasturimallin.

Kuvissa näkyy myös uusi RS-logo, jota tullaan käyttämään kaikissa Škodan urheilullisissa ja suorituskykyisissä RS-malleissa. Kodiaq RS -malli on saatavissa myös seitsemänpaikkaisena.

Moottorin suurin teho on 176 kW (239 hv) – kyseessä on Škodan historian tehokkain sarjatuotantodieselmoottori.

Lue myös tämä: Syksyllä esiteltävä auto on ”vihreän helvetin” nopein 7-paikkainen katumaasturi

Kirjaimet RS ovat koristaneet Škodan urheilullisimpia automalleja jo vuodesta 2000. Škoda Kodiaq RS on RS-malliston ensimmäinen katumaasturi.

Škoda kunnioittaa jo 117-vuotiasta moottoriurheilu- ja ralliperinnettään tuomalla RS:n tarjolle myös uuteen autoluokkaan ja samalla esittelemällä uuden RS-logon.

Kirjaimet RS tulevat sanoista Rally Sport. Niitä käytettiin ensimmäisen kerran vuonna 1974 kahdessa Škoda 180 RS- ja 200 RS -ralliautoprototyypissä. Vuonna 1975 Škoda kehitti niiden pohjalta mallin 130 RS.

Vuonna 1977 tällä sporttisella automallilla ajettiin luokkavoittoihin Monte Carlon rallissa ja Akropolis-rallissa. Vuonna 2000 Škoda esitteli ensimmäisen sarjatuotantoisen RS-mallin Octavia RS.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here