Tammikuussa ennätysmäärä ajokortteja Länsi-Uudenmaan poliisin haltuun

Poliisi9
Arkistokuva. Kuva: Poliisi.

Leuto talvi ja enimmäkseen sulat tiet ovat innostaneet autoilijoita ennätykselliseen kaahaamiseen Länsi-Uudellamaalla. Koskaan aiemmin tammikuussa ei ole jouduttu ajokortteja keräämään vastaavaa määrää.

Poliisi on joutunut tämän vuoden tammikuun aikana valvonnan yhteydessä määräämään 92 kuljettajaa ajokieltoon.

Useimmiten kyse on ollut reilusta ylinopeudesta.

Tapauksista 40 tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja 52 on käsitelty sakkomenettelyllä vakavana piittaamattomuutena. Törkeiden vaarantamisten keskiarvo viime vuosien tammikuissa on ollut noin yhdeksän.

Törkeistä vaarantamisista on kirjattu 14 kpl Lohjalla, 13 kpl Espoossa, 5 kpl Vihdissä, 3 kpl Kirkkonummella, 3 kpl Raaseporissa ja 2 kpl Karkkilassa.

Liikennekäyttäytyminen Länsi-Uudellamaalla on kehittynyt huonompaan suuntaa viime vuosina.

Vaikka liikenteen valvontaan on pystytty satsaamaan vuosittain aina hieman entistä vähemmän, on esimerkiksi törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia kirjattu vuosi vuodelta enemmän.

Törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisia

  • 2014 274 kpl
  • 2015 297 kpl
  • 2016 306 kpl
  • 2017 322 kpl
  • 2018 356 kpl
  • 2019 460 kpl

Mikäli nykyisenlaiset kelit jatkuvat, vuoden lopussa ollaan valitettavasti taas uusissa ennätyslukemissa.

Komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisilta muistuttaa, että vaikka keli näennäisesti näyttää monesti hyvältä, ajo-olosuhteet ovat silti kaukana kesäkelistä.

– Kylmät renkaat, kylmä tien pinta, talvirenkaat ym. seikat vaikuttavat huomattavasti esim. kitkaan. Siten jarrutusmatka rajoitustenkin mukaisilla nopeuksilla on huomattavasti pidempi kuin kesäolosuhteissa. Saati sitten kun 50 km/h rajoitusalueella ajetaan yli 100 km/h tai 100 km/h rajoitusalueella 179 km/h.

– Valitettavasti ajokortin välttämättömyys muistuu useimmille mieleen vasta siinä vaiheessa, kun kaasupoljinta on painettu raskaammalla jalalla ja poliisi on ”liputtanut” auton sivuun ja karu totuus iskee vasten kasvoja; ajokortti lähtee muutamaksi kuukaudeksi hyllylle, toteaa Kantola.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

1 KOMMENTTI

  1. Yhä enemmän jättää rajoituksia noudattamatta kun niitä lasketaan jatkuvasti alemmas ja alemmas. Nopeusrajoituksista on mennyt jo täysin uskottavuus.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here