Suomessa myydään enemmän sähköisiä BMW-malleja kuin puhtaita polttomoottorimalleja

BMW:n ladattavat hybridit ja täyssähköautot kiinnostavat suomalaisasiakkaita. Sähköistä mallistoa myydään tällä hetkellä enemmän kuin muita voimalinjavaihtoehtoja yhteensä.

BMW panostaa vahvasti sähköisen liikenteen kehittämiseen. Yhtiö julkistaa 12 uutta sähköistä automallia vuoteen 2025 mennessä. Lisäksi BMW sähköistää perinteisiä voimalinjoja kevythybriditeknologialla. Tänä vuonna kevythybridien määrä kasvaa yli kuuteenkymmeneen malliin.

BMW:n laaja mallisto yltää kompaktista i3-täyssähköautosta ylellisiin 7-sarjan ladattaviin hybridimalleihin. BMW:llä on tällä hetkellä 11 ladattavaa hybridiä.

Suomalaisittain keskeisessä BMW:n 3-sarjassa tuoreet ladattavat hybridimallit ovat BMW 330e Sedan ja kesällä markkinoille tuleva 330e Touring.

Tehokkaan bensiinimoottorin ja sähkömoottorin yhteistyö avaa mahdollisuuden vähäpäästöiseen matkantekoon ja urheilulliseen ajonautintoon. Sedanin toimintamatka yltää 58 kilometriin*, Touring lähes samaan.

Myös haastavissa olosuhteissa liikkuville ladattava hybridimalli BMW X5 xDrive45e on vaihtoehto. Neljännen sukupolven akkutekniikan ansiosta auton toimintamatka on jopa 87 kilometriä*.

Maaliskuussa markkinoille tulee Mini Cooper SE -täyssähköauto kompaktien autojen luokkaan.

Nelivetoinen ladattava hybridimalli Mini Cooper SE Countryman ALL4 on Mini-malliston pioneeri mahdollistaessaan autoilun ilman paikallisia päästöjä. Malliin on tuotu BMW-konsernin uusinta akkuteknologiaa, joka parantaa auton tehokkuutta sekä pidentää toimintamatkaa 30 prosentilla 55–57 kilometriin*.

BMW:n tavoitteena on, että neljänneksessä sen Euroopassa myydyistä autoista on sähköinen voimanlähde vuonna 2021, vuonna 2025 kolmanneksessa ja vuonna 2030 puolessa. Vuonna 2023 BMW:n valikoimassa on yhteensä 25 sähkömallia, joista yli puolet on täyssähköisiä.

BMW:n talvikiertueella uudet ladattavat hybridit ovat koeajettavissa. Kiertueaikataulun löydät täältä: www.bmw.fi/tour

BMW tarjoaa nyt osaa sähköisestä mallistostaan kattavasti varusteltuna Charged Edition -versiona. Varustus vaihtelee mallikohtaisesti.

BMW:n ja MINIn sähköiset mallit:

BMW:n täysähkömallistoon kuuluvat tällä hetkellä BMW i3 ja maaliskuussa lanseerattava Mini Cooper SE.

BMW:n ladattavien hybridien mallistoon kuuluvat tällä hetkellä BMW 225xe Active Tourer, BMW 330e Sedan, BMW 530e Sedan, BMW 530e xDrive Sedan, BMW 745e Sedan, BMW 745Le xDrive Sedan, BMW X1 xDrive 25e, BMW X3 xDrive 30e, BMW X5 xDrive 45e, BMW i8 Coupé, BMW i8 Roadster ja Mini Cooper SE All4. Lisäksi BMW 330e Touring ja BMW X2 xDrive 25e tulevat markkinoille kesällä.

*Päästö- ja kulutuslukemat sekä toimintamatka on laskettu uuden WLTP-testisyklin mukaan ja mukautettu NEDC:hen vertailtavuuden vuoksi, valitusta renkaasta riippuen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here