Tältä näyttää Suomeen vuoden vaihteessa tuleva VW:n kompakti katumaasturi T-Roc


24.8.2017 17.40

Volkswagen on julkistanut uuden katumaasturin nimeltään T-Roc. 

T-Roc perustuu Volkswagen-konsernin MQB-alustarakenteelle, kuten Tiguan ja Atlas/Teramont. 

Kaikki kolme mallia jakavat saman perusrakenteen mutta niillä jokaisella on täysin oma itsenäinen korirakenne ja sisätilat.

Volkswagen T-Roc on 4 234 mm pitkä (252 mm lyhyempi kuin Tiguan) ja sen akseliväli on 2 603 mm. Leveyttä T-Rocilla on 1 819 mm ja korkeutta 1 573 mm.

Kuljettaja ja matkustajat istuvat korkealla, etuistuimet ovat 572 mm ja takaistuimet 618 mm korkealla tiestä mitattuna.

Kaikkien istuinten ollessa käytössä tavaratila on 445 litraa. Takaistuimet kääntyvät 60/40-jaolla ja molempien takaistuinten ollessa taitettuna tavaratila kasvaa 1 290 litraan.

Suomeen kuusi moottoria

Suomen maahantuontiohjelmassa on kolme TSI-bensiinimoottoria ja kolme TDI-dieselmoottoria teholuokissa 85 kW (115 hv) – 140 kW (190 hv).

Pienimmissä TSI- ja TDI-moottoreissa on aina kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. Suuremmat TSI-bensiinimoottorit on puolestaan varustettu seitsemänvaihteisella automaattivaihteistolla.

Volkswagen T-Rocin 1,5 TSI EVO ja 2,0 TDI 110 kW (150 hv) versioihin on saatavilla myös neliveto ja silloin vaihteistona on aina automaattivaihteisto.

T-Rocin nelivetomalleissa on myös aina ajoprofiilin valinta. Valittavana on viisi eri profiilia: Comfort, Normal, Sport, Eco ja Individual.

Auton etuosassa on leveä etusäleikkö, joka on integroitu kaksiosaisiin ajovaloihin. Led-ajovalot, vilkut ja päiväajovalot on eroteltu omiin koteloihin.

Ohut kromilamelli erottaa etusäleikön ja ajovalot konepellistä.

T-Rocin pitkää sivulinjaa korostaa myös krominen elementti. Se on vakiovaruste kaikissa varusteversioissa ja se ulottuu aina A-pilarista yli sivukattolinjan aina C-pilariin saakka.

T-Rocissa on vakiovarusteena Composition Colour infotainment-järjestelmä 6,5 tuuman kosketusnäytöllä sisältäen USB-pistokkeen sekä matkapuhelimen Bluetooth-liitännän.

Uuteen T-Rociin on saatavilla lisävarusteena myös toisen sukupolven 11,7 tuuman digitaalinen mittaristo (Sport-varustelutasossa vakiovaruste).

Keskikonsolista löytyy oma paikka älypuhelimelle ja usb-liitännät. Uuden Volkswagen T-Rocin vakiovarusteena on langaton lataus.

Mirror Link, Apple Carplay ja Android Auto -älypuhelinliitännät ovat vakiovarusteena Style ja Sport-varustelutasoissa. Car-Net Security ja Service -palvelut tulevat saataville myöhemmin.

Kolme varustelutasoa

Perusvarustelutason lisäksi saatavilla on Style ja Sport -varustelutasot.

Style-varustelutaso korostaa mukavuutta ja ulkonäköseikkoja, kun taas Sport-varustelutaso painotta urheilullisuutta, ja esimerkiksi urheiluistuimet ovat silloin vakiovaruste. Lisäksi saataville tulee R-Line-ulkonäköpaketti.

Style ja Sport -varustelutasoihin on lisävarusteena saatavissa myös muun muassa kaksivärimaalaus, joka kattaa katon lisäksi sekä ulkopeilit että A-pilarin.

Style-varustelutasossa katto voi olla musta, valkoinen, ruskea tai punainen ja Sport-varustelutasossa musta.

Perus ja Style -varustelutasoihin on saatavissa myös led-ajovalot ympyränmuotoisilla päiväajovaloilla ja Sport-varustelutasossa ne ovat vakiovaruste.

Volkswagen T-Rociin on saatavilla 11 eri ulkoväriä. Myös sisätilojen viimeistelyyn on tarjolla useita eri värivaihtoehtoja.

Viimeisimmät avustavat järjestelmät

Uuden Volkswagen T-Rocin kuljettajaa avustavien järjestelmien valikoima on laaja.

Perusvarustelutasossa on vakiovarusteina muun muassa ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla ja jalankulkijatunnistuksella, jarrutusjärjestelmä ja kaistanpitoavustin.

Lisävarusteena saatavilla on mukautuva vakionopeudensäädin (vakiovaruste Style ja Sport -varustelutasoissa), liikennemerkkien tunnistus, ruuhka-avustin, pysäköintiavustin ja kaistanvaihtoapu, joka varoittaa myös takaa tulevasta risteävästä liikenteestä peruutettaessa.

Lisäksi saatavilla on erilaisia mukavuusjärjestelmiä kuten mukautuva alustansäätö, takaluukun sähköinen avaus, ovien avaimeton lukitus ja käynnistys, lämmitettävä ohjauspyörä sekä panoraamakattoluukku.

Volkswagen T-Roc valmistetaan Setubalissa, Portugalissa. Suomeen uudet Volkswagen T-Rocit saapuvat vuoden vaihteessa.

Suomen hintoja ei ole vielä vahvistettu.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here