Poliisin valvontamaratonin ylinopeuksien määrä pieneni merkittävästi viime vuoteen verrattuna


24.8.2017 15.30

Poliisi on tyytyväinen tällä viikolla tehdyn vuorokauden mittaisen nopeusvalvonnan tuloksiin.

– Poliisi käytti siihen työaikaa ja kalustoa huomattavasti enemmän kuin edellisenä vuonna, mutta ylinopeustapaukset laskivat viime vuoden yli 5 000 tapauksesta reiluun 4 000 tapaukseen vuorokauden aikana, Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein sanoo.

Esimerkiksi  

Helsingissä ylinopeustapaukset vähenivät tänä vuonna merkittävästi. Kamera välähti tällä viikolla keskiviikon aamukuuden ja torstain aamukuuden välillä Helsingissä 440 kertaa. Viime vuonna maratonissa jäi ylinopeudesta kiinni 735 autoilijaa.

– Kamera välähti Helsingin kaikissa paikoissa vähemmän kuin normaalisti vuorokaudessa. Joissain paikoissa välähdyksiä oli normaaliin vuorokauteen verrattuna jopa puolet vähemmän, Pasterstein sanoo.

Valvontamaraton oli näkyvästi esillä tiedotusvälineissä. Poliisihallituksen poliisitarkastaja Jouni Takala uskoo, että tämä on osaltaan vaikuttanut siihen, että autoilijat ovat hillinneet kaasujalkaa.

– Poliisi tulee jatkossakin suorittamaan osan teemavalvonnasta näkyvästi ja ennakkoon tiedottaen. Samalla kuitenkin tehdään valvontaa myös ilman ennakkotiedotteita niin sanotun piilorikollisuuden esiin saamiseksi, Takala sanoo.

Poliisi kiittääkin autoilijoita maltillisista nopeuksista ja toivoo rauhallisen sekä turvallisen ajotavan jatkuvan myös syksyn sateissa ja liukkailla.

Poliisin 23.–24.8. suorittama valvontamaraton kuuluu eurooppalaisen liikennepoliisijärjestö TISPOLin yhteisiin teemoihin, jotka toteutetaan kaikissa Euroopan maissa yhtä aikaa.

Suomessa valvontaa tehtiin tolppakameroilla sekä siirrettävillä automaattivalvontayksiköillä. Poliisin liikenneturvallisuuskeskus asetti päälle kaikki käytössä olevat automaattivalvontakamerat ja kaikki 24 liikuteltavaa valvonta-autoa olivat liikkeellä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here