Tällaisia autoja poliisi ei missään nimessä halua nähdä liikenteessä!

Helsingin poliisi muistuttaa, että ajoneuvo pitää puhdistaa lumesta ennen liikenteeseen lähtöä. Poliisi on viime päivinä kohdannut useita autoilijoita, jotka ovat ajaneet liikenteessä näkemättä kunnolla ulos autostaan.

– Tällaisissa niin sanotuissa igluautoissa ei todellakaan kannata lähteä ajamaan, sillä jäiset tai lumiset lasit ovat huomattava turvallisuusriski liikenteessä. Koskaan ei saa olla esimerkiksi niin kiire, etteikö tällaisista asioista ehtisi huolehtimaan, painottaa ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisilaitokselta.

Ajoneuvo ajoi poliisia vastaan liikenteessä 3.2. 2021 Meilahdessa Helsingissä. Kuljettaja myönsi virheensä, mutta vetosi oletukseensa, että lumet olisivat pudonneet pois ajon aikana. Poliisi kirjoitti kuljettajalle liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 12 päiväsakkoa. Kuva: Poliisi.

Autoilijalle voi ajamisesta lumisella ajoneuvolla, josta näkyvyys on huono, koitua liikenneturvallisuuden vaarantamisesta joko liikennevirhemaksu, päiväsakkoa, tai kuljettaja voi syyllistyä vakavaan piittaamattomuuteen ja menettää ajokorttinsa määräajaksi. Poliisi voi myös kirjata rikosilmoituksen.

Ajoneuvo ajoi poliisia vastaan aamuliikenteessä 4.2. 2021 Malmilla Helsingissä. Kuljettaja myönsi virheensä. Poliisi kirjoitti kuljettajalle liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 10 päiväsakkoa. Kuva: Poliisi.

Poliisi muistuttaa, ajoneuvon lasien ja peilien puhdistamisen lisäksi lumi tulee poistaa auton katolta, ettei lumimassa rysähdä auton tuulilasille jarrutettaessa.

– Ajoneuvossa on syytä olla talvikelillä mukana tuulilasin jäänpoistoväline eli kaavin tai harja. Auton sisätilalämmitin on hyvä väline lasien kirkkaana pitämiseksi tai peite, jolla voi suojata auton laseja lumelta ja jäältä, Pasterstein neuvoo.

Sama ajoneuvo kuin yllä olevassa kuvassa. Kuvattu auton sisältä, josta näkyvyys ulos on heikko. Kuva: Poliisi.

Katso myös tämä: Liikenneturva: Ei riitä, että autosta putsaa vain tuulilasin!

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. Mitenkäs tuo auton sisäpuoli pitäisi laittaa ajokuntoon jos paikallaan käyttö on rajoitettu hyvin lyhyeksi?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!