Tällainen ladattava BMW 330e Plug-in Hybrid Sedan tulee ensi kesänä

Kuva: BMW.

BMW 330e Sedanin toinen sukupolvi ensiesitellään kesällä 2019. Mallin sähköinen eDrive-voimansiirto on yhdistetty nelisylinteriseen polttomoottoriin. Uutuusmallissa sähkömoottorin ja polttomoottorin yhteispeli on BMW:n mukaan kehitetty uudelle tasolle.

Autossa on ensimmäistä kertaa vakiona täysin uusi XtraBoost-tehostustoiminto, joka lisää hetkellisesti auton vakioteholukemaa (185 kW ja 252 hv) 30 kw:n/41 hv:n verran.

Tämän ansiosta BMW 330e Sedan kiihtyy nollasta sataan 6,0 sekunnissa ja huippunopeus kirjataan lukemin 230 km/h.

60 kilometriä sähköllä

Hybrid-tilassa auton huippunopeus on 110 km/h pelkällä sähköllä ajettaessa eli 30 km/h enemmän kuin edellismallissa. Electric-tilassa täysin paikallispäästötöntä ajoa voi jatkaa 140 km/h asti, kun aikaisempi sähköisen ajon huippunopeus oli 120 km/h.

Tämän lisäksi myös uutuusmallin toimintamatka on kasvanut 50 prosentilla edeltäjästä. Nyt autolla voi ajaa jopa 60 kilometriä pelkällä sähkömoottorilla päästöttömästi. Polttoaineenkulutus ja hiilidioksidipäästöt ovat pienentyneet yli 10 prosenttia 1,7 litraan ja 39 grammaan kilometrille.

Pistokehybridijärjestelmän 2-litrainen polttomoottori ja siinä käytetty BMW:n TwinPower Turbo -teknologia tuottavat 135 kw/184 hv tehoa. Sähkömoottorin jatkuva teho on 50 kW/68 hv ja väliaikainen huipputeho 83 kW/113 hv. Yhdistetty jatkuva teholukema on 185 kw/252 hv ja maksimivääntö 420 Nm.

Sähkömoottorille lisätehoa antavaa XtraBoost-ominaisuutta on helppo hyödyntää valitsemalla Sport-ajotila. 30 kW:n lisäteho parantaa auton ajotuntumaa ja kiihtyvyyttä.

Ajotuntumaa on kohennettu myös tuomalla ensimmäistä kertaa BMW:n hybridimalliin urheilullista ja tarkkaa ajamista tukeva kaasupolkimen liikerata sekä erityinen vaihteisto-ohjelmointi Steptronic-automaattivaihteistoon.

Akku takapenkin alla

XtraBoost-ominaisuutta voi käyttää korkeajänniteakun matalimpaan varaustasoon saakka, kickdown-kiihdytyksissä sekä vaihteiston ollessa Sport-asennossa. Urheilulliseen ajokokemukseen kuuluu olennaisena osansa myös mallikohtainen aktiivinen äänisuunnittelu.

BMW 330e Sedanin litiumakun energiasisältö on 12,0 kWh. Akku on sijoitettu takapenkin alle ja bensiinitankki lähelle taka-akselia.

Näin auton tavaratilan koko on vain hieman pienempi kuin vastaavan polttomoottoriversion. 375 litran tavaratilaa voi laajentaa avaamalla 40:20:40-suhteessa kääntyvät takaistuimet.

Lähes koko 3-sarjan lisävarustevalikoima on tarjolla myös hybridimalliin. Business-mallin lisäksi tarjolla ovat Business Sport-, Business Luxury- ja Business M Sport -mallit.

Lisävarusteena on saatavilla esimerkiksi adaptiivinen M Sport -alusta sekä M Sport -jarrut. Kuljettajaa avustamaan on tarjolla esimerkiksi ohjauksen ja kaistalla pysymisen avustin, pysäköintiavustin ja peruutusavustin.

Autossa on myös vakiovarusteena sisätilojen esilämmitys tai ilmastointi ohjataan BMW Connected -matkapuhelinsovelluksen avulla.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here