Syksyllä esiteltävä auto on "vihreän helvetin" nopein 7-paikkainen katumaasturi


14.6.2018 12.52

Jo ennen virallista esittelyään Škodan ensimmäinen erittäin suorituskykyinen katumaasturimalli Škoda Kodiaq RS sai osoittaa kykynsä yhdellä maailman vaativimmista moottoriradoista.

Kilpakuljettaja Sabine Schmitz ajoi Škoda Kodiaq RS:llä seitsemänpaikkaisten katumaastureiden nopeimman kierrosajan Nürburgringin legendaarisella, pitkällä Nordschleifella.

Škoda Kodiaq RS selviytyi tämän 20,832 kilometriä pitkän ”vihreäksi helvetiksi” kutsutun radan haasteista ja pysäytti kellot aikaan 9.29,84 minuuttia.

Se on seitsemänpaikkaisten katumaastureiden Nordschleife-ennätys.

Katso tästä muita Skoda-juttuja.

Ennätyskierroksella Kodiaq RS -mallia ajoi Sabine Schmitz. Schmitz ajaa pitkien matkojen ratakisasarjassa (VLN-sarja) ja Nürburgringin 24 tunnin kisoissa.

Vuonna 1996 hän ensimmäisenä naisena voitti 24 tunnin kisan, ja voittonsa hän toisti seuraavana vuonna.

Hänet on jo pitkään tunnettu myös ”ringin taksina”. Hän on juontanut useita auto-ohjelmia televisiossa, joten hän on tullut tutuksi laajalle yleisölle.

Schmitz arvioi, että tähän mennessä hän on ajanut Nordschleifella yli 30 000 kierrosta.

Uuden kahdella turboahtimella varustetun 2.0 TDI -moottorin teho on 176 kW (239 hv).

Pakokaasujen puhdistusjärjestelmänä käytetään SCR-katalysaattoria. Kodiaq-mallistossa kahdella turboahtimella varustetun TDI-dieselmoottorin saa vain RS-malliin.

Mukautuva alustan säätöjärjestelmä DCC (Dynamic Chassis Control) sisältää ajoasetuksen valinnan ja progressiivisen ohjaustehostuksen.

Škoda Kodiaq RS nousee parrasvaloihin kuluvan vuoden lokakuussa, kun se ensiesitellään Pariisin autonäyttelyssä 2018.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here