Rata-SM-sarjan turva-autona toimiva VW Amarok on viritetty ratakäyttöön sopivaksi


14.6.2018 21.52

Pitkän talven jälkeen Rata-autoilun SM-sarja alkaa tulevana viikonloppuna 16.–17.6.2018, kun kilpailijat kohtaavat legendaarisella Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa.

Monipuolisen kilpakaluston lisäksi sarja on saanut tänä vuonna myös tehokkaan turva-auton, kun sarjan turva-autona toimii ratakäyttöön muutettu Volkswagen Amarok V6.

Safety Car:in perustana on Volkswagen Amarok Aventura 165 kW V6 -erikoismalli, jonka alustaa on madallettu noin 80 milliä ja lisäksi raideleveyttä on kasvatettu.

Eteen on vaihdettu Seikelin valmistamat iskunvaimentajat sekä jouset ja takana Amarokissa on VB Air Suspensionin ilmajousitus.

Amarokissa on lisäksi 21 tuuman MTM Bimoto -erikoisvanteet sekä perus-Amarokiakin massiivisemmat lokasuojan levikkeet.

Amarokin optimaalista pysähtymisestä radalla huolehtivat edessä Brembon 6-mäntäiset jarrusatulat sekä halkaisijaltaan 405 mm olevat Brembon jarrulevyt. Takajarruina toimivat Amarokissa vakiona olevat levyjarrut.

– Kun kuulin ensimmäiset huhut turva-auton aihiosta, olin lentää selälleni. Seuratessani auton valmistumista ja sen rakentamiseen käytettyjen osien laadukkuutta odotin vain hetkeä, jolloin saan itse kääntää virta-avaimesta. Huikea peli! Alustan toimivuus yhdistettynä järkyttävään vääntöön aiheutti suupielien äkillistä vääntymistä ylöspäin. Pisteenä iin päälle voidaan mainita kaukosäätimellä toimiva huomiovalomajakka, josta löytyy integroituna FIA:n vaatimukset täyttävät merkinantovalot takana tuleville kuljettajille, sanoo AKK-Motorsportin lajipäällikkö Pekka Säynevirta.

Amarokiin uudet V6-moottorit

Amarok Highlinen ja Aventuran uusissa V6-moottoreissa on tehoa 258 hv (190 kW) ja overboost-toiminnon ansiosta jopa 272 hv (200 kW). Samalla vääntömomentti on kasvanut 550:stä 580 Nm:iin.

Uusi V6-moottori antaa suurimman väännön jo kierrosnopeudella 1 400–3 000 ja täysi teho saavutetaan kierrosalueella 3 250–4 000.

Jatkuva neliveto ja 8-vaihteinen automaattivaihteisto ovat vakiona sekä Amarok Highline- että Aventura -malleissa.

Volkswagen Amarokin 190 kW:n versio kiihtyy 0–100 km/h vain 7,4 sekunnissa ja saavuttaa huippunopeuden 205 km/h. Sen yhdistetty polttoaineenkulutus on 8,4 l/100 km ja CO2-päästöt ovat 220 g/km (NEDC). Volkswagen Amarokin vetokyky on enimmillään 3 500 kg.

Uusi Volkswagen Amarok 190 kW V6 -malliversio saapuu Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille heinä-elokuun vaihteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän