Suomessa tehdään taas polkupyörien nastarenkaita

Lieksassa sijaitsee yksi harvoista polkupyörien nastarengastehtaista maailmassa.

LieksaTyres Oy jatkaa Suomen Rengastehtaan kesällä päättynyttä toimintaa samoissa tuotantotiloissa ja saman henkilökunnan kanssa.

– Me tunnemme talviolosuhteet parhaiten maailmassa. Sen lisäksi meiltä Lieksasta löytyy nastoituskapasiteetti ja -osaaminen, johon vain harva rengastehdas maailmassa pystyy, sanovat LieksaTyres Oy:n perustajat, yrittäjät Timo Väänänen ja Jani Turunen.

LieksaTyres omistaa käyttöoikeudet suomalaisten tuntemaan ja arvostamaan Suomi Tyres -rengasmerkkiin. Ensimmäiset Lieksassa valmistetut Suomi Tyres -renkaat tulevat myyntiin lokakuussa.

Pienen paikkakunnan erikoisosaamisella tavoitellaan markkinajohtajan asemaa ensin Skandinaviassa – sitten katse käännetään Keski-Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Tavoitteena kasvattaa talvipyöräilybuumia

Talvipyöräilyn markkinat ovat kasvussa sekä meillä että maailmalla. LieksaTyres vastaa kysyntään 100 000 renkaan vuosikapasiteetilla.

Tuotannossa on jo nyt toistakymmentä eri nastarengasmallia, ja tavoitteena on tuoda joka vuosi markkinoille 2-3 uutta mallia.

Lieksalainen LieksaTyres Oy on kotimainen nastarengasvalmistaja, joka työllistää kymmenkunta henkilöä.

Yhtiön taustalla ovat kokeneet lieksalaiset yrittäjät: leipomoyrittäjänä uransa tehnyt Timo Väänänen sekä polkupyöräalan ammattilainen ja paikallinen pyöräkauppias Jani Turunen.

Yhtiön Suomi Tyres -merkin renkaat suunnitellaan ja paistetaan Suomessa, myös renkaiden nastat tulevat Suomesta. Jatkossa LieksaTyres aikoo ottaa tuotantoon myös kesärenkaat.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here