Suomen Santander siirtyi täyssähköisiin työsuhdeautoihin

Santander on sijoittunut maailmanlaajuisissa vertailuissa vastuullisimpien pankkien joukkoon. Rahoitusyhtiö haluaa toimia esimerkkinä vihreässä siirtymässä ja pienentää samalla omaa hiilijalanjälkeään.

Suomen Santander siirtyi täyssähköisiin työsuhdeautoihin joulukuun alussa. Kun työntekijä hankkii työsuhdeauton tai seuraavan kerran vaihtaa sitä, auto on täyssähköinen.

Päätös on linjassa Santanderin konsernitason vastuullisuustavoitteiden kanssa: Santander haluaa saavuttaa Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti kasvihuonekaasujen nollapäästöt vuoteen 2050 mennessä.

– Mahdollistamme asiakkaillemme vihreää siirtymää rahoitusratkaisujemme avulla. Pohjoismaiden suurimpana autorahoittajana halusimme myös omalta osaltamme pienentää hiilijalanjälkeä – ja samaan aikaan toimia esimerkkinä siirtymisessä polttomoottoriautoista sähköisiin, kertoo Suomen Santanderin toimitusjohtaja ja kaupallinen johtaja Kari Kauppinen.

Santanderilla on Suomessa 17 työsuhdeautoa, ja tähän asti työsuhdeautoksi on sallittu ainoastaan lataushybridit ja sähköautot. Joulukuusta alkaen uudet työsuhdeautotilaukset ovat vain täyssähköautoja.

Tanskan ja Ruotsin Santanderilla täyssähköisiin työsuhdeautoihin siirrytään vuoden 2024 aikana, Norjassa käytäntö on ollut jo pidempään.

Lue myös: Katso tästä syitä ja esteitä sähköauton hankintaan

Lue myös: Suomalaiset ja ruotsalaiset auto-ostoksilla — eroa sähköistymisessä ja merkeissä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän