Suomen paras Kia-mekaanikko tulee Vihdin Autotalosta

Kuva: Kia.

Tuomas Carlsson Vihdin Autotalosta on voittanut vuosittain Kia-mekaanikoille järjestettävän Kia Skills Cup -finaalin.

Kyseessä on jo toinen kerta, kun Carlsson voitti mekaanikkojen ammattitaitoa mittaavan kilpailun. Ensimmäisen kerran Carlsson voitti kilpailun vuonna 2018.

Kia Skills Cup -finaalissa oli mukana kuusi parasta alueosakilpailujen voittajaa, joiden oli ratkaistava erilaisia simuloituja teoriatason- ja käytännön tehtäviä.

Suomen loppukilpailun voitto merkitsee sitä, että Carlsson pääsee Etelä-Koreaan, missä järjestetään Kia-mekaanikkojen maailmanlaajuinen finaali syksyllä.

– Voittokin finaalissa on mahdollinen, mutta kilpailun taso on todella kova. Lisäksi siellä on autoja, joista Euroopan markkinoilla ei ole kokemusta, mutta yritän varmasti parhaani, Carlsson ennakoi finaalia.

Vihtiläinen Carlsson, 40, on työskennellyt Kian parissa aina vuodesta 2005 saakka. Carlsson on suorittanut korkeimman tason Master-tutkinnon Kian omassa, mekaanikoille suunnatussa 2-vuotisessa TRP-koulutusohjelmassa (Technician Recognition Program).

Katso tästä muita Kia-juttuja.

– Autoala on muuttunut paljon varsinkin viime vuosien aikana sähkö- ja hybridiautojen yleistymisen myötä. Myös kiristyneet päästövaatimukset ovat lisänneet bensiini- ja dieselautoihin pakokaasujen puhdistuslaitteita. Lisäksi viime vuosina on tullut autoihin erilaisia kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Hyvällä mekaanikolla pitää nykyään olla rutkasti sähkö- ja elektroniikkapuolen osaamista. Myös mekaaninen korjaaminen on hallittava moottoreiden ja vaihteistojen osalta. Lisäksi täytyy osata löytää tietoa, sillä yksi ihminen ei voi tietää kaikkea, Carlsson painottaa.

Vihdin Autotalosta löytyy tietoa ja osaamista, sillä Kia-huoltopäällikkönä työskentelevä Mika Nieminen voitti viime vuonna Suomen Kia World Service Advisor Skills Cup -kilpailun. Hän edusti Suomea myös huoltopäälliköiden MM-finaalissa Koreassa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here