Suomeen kolme sähköautojen suurteholatausasemaa – 15 minuutin latauksella ajomatkaa 300 km


26.6.2018 19.10

K-ryhmä ja Ionity tuovat Suomeen kolme huippunopeaa suurteholatausasemaa sähköautoille. 

Markkinoiden tehokkaimmat latausasemat tulevat K-ryhmän kauppapaikkojen yhteyteen Helsingistä Turun, Tampereen ja Lahden suuntaan kulkevien moottoriteiden varsille, todetaan K-ryhmän tiedotteessa.

Suurteholatausasemat ovat osa Ionityn Euroopan laajuista latausverkostoa ja ne täydentävät aiemmin kesäkuussa julkaistua uutta K-Lataus-verkostoa.

Lue myös: Merkittävä panostus sähköautojen latauspisteisiin

Suurteholatausasemat tarjoavat sähköautoilijoille 350 kW:n lataustehon. Se tarkoittaa, että 15 minuutissa voi ladata noin 300 kilometrin ajomatkan, kun ladattava sähköauto hyödyntää koko lataustehoa.

Nykyiset pikalaturit tarjoavat 50 kW:n lataustehon. Kaikilla kolmella suurteholatausasemalla on latauspiste neljälle autolle.

Ionity on Volkswagenin, BMW:n, Daimlerin ja Fordin yhteisyritys, jonka tavoitteena on rakentaa tehokas, kattava ja helppokäyttöinen sähköautojen suurteholatausverkosto läpi Euroopan. 

Lue myös: Autotodayn aprillipila ei ollutkaan mikään pila – K-ryhmä otti vinkistä vaarin!

Latausverkostoon rakennetaan noin 400 suurteholatausasemaa vuoteen 2020 mennessä. Ne toimivat eurooppalaisella CCS-latausstandardilla ja tukevat monen eri merkin sähköautoja.

Tiedotteen mukaan tarkat suurteholatausasemien sijainnit ja rakennusaikataulu julkaistaan myöhemmin.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän