Suomalaisyritys käynnisti sähköautotaksipalvelun Keniaan!

9.8.2018 12.05

EkoRent, Suomalainen sähköautopalveluja kehittävä yritys, on tänään Kenialaisen tytäryhtiönsä EkoRent African kautta avannut Nopia Ride taksipalvelun Nairobissa. Nopia Ride on ensimmäinen sähköautopalvelu Itä-Afrikassa.

Nyt alkavassa ensimmäisessä vaiheessa esitellään palvelu paikallisille asiakkaille ja sidosryhmille, mutta tarkoituksena on kasvattaa sähköautojen määrä useisiin satoihin vuoden loppuun mennessä.

Nopia sähköautot ovat helposti ladattavissa ympäri Nairobia keskeisille paikoille rakennettavilla Nopian latauspisteillä.

Suunnitelmissa on myös hyödyntää Keniassa tehokkaasti saatavaa aurinkoenergiaa ja tarjota Nopia-takseille puhtaasti paikallisesti tuotettua energiaa.

Nopia palvelualustaa hyödyntävät taksiautot ovat löydettävissä sekä varattavissa Nopiasovelluksen avulla.

Valitsemalla sovelluksella ”lähtö” ja ”määränpää”, saa asiakas arvion noutoajasta sekä matkan kokonaishinnasta.

Kyydin voi maksaa käteisen lisäksi paikallista Mpesa Xpress maksutoimintoa käyttäen joka on jo valmiiksi integroitu Nopiasovellukseen.

Palvelun lanseeraus tapahtuu Itä-Afrikan suurimmassa kauppakeskuksessa nimeltä Two Rivers Mall.

Kauppakeskus on jo saavuttanut mainetta ympäristöarvoillaan, ja käyttää jo laajalta aurinkoenergiaa.

EkoRentin kauppakeskuksen parkkihalliin asentamat latauslaitteet ovat Itä-Afrikan ensimmäiset sähköautojen julkiset latauslaitteet, ja niitä käytetään Nopia taksien lataamiseen.

– Nairobi on nopeasti kasvava kaupunki, jossa on huomattavat liikenneruuhkat ja saasteongelmat. The World Bank kertoo, että liikenne muodosti yli puolet kaikista vuonna 2014 tuotetuista hiilidioksidipäästöistä Keniassa, EkoRentin perustajan sekä toimitusjohtajan Juha Suojasen mukaan,

Nopia Ride hinnoittelumalli on suunniteltu kestävä kehitys mielessä ja on edullinen matkustajille ja oikeudenmukainen kuljettajille.

– Kyytimme tulevat olemaan erittäin edullisia, mutta myös kuljettajille maksetaan oikeudenmukaista palkkaa. Nopia Ride alusta ja sähköautot mahdollistavat kuljettajakumppaneillemme suuremmat tulot kuin mikään toinen taksialusta tänä päivänä, sanoo Suojanen.

www.nopiaride.com

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän