Suomalaisen rata-autoilun kuninkuussarja mukana Estonian GP:ssä Pärnussa

Suomalaisen autourheilun kattojärjestö AKK-Motorsport ry ja Viron autourheiluliitto Eesti Autospordi Liit (EAL) ovat sopineet Suomen rata-autoilun uuden kuninkuussarja FRC:n neljännen osakilpailun järjestämisestä Viron Pärnussa. Kilpailuun lähtevät Suomesta FRC:n luokkien TCR Finlandin, Legendsien sekä V1600:n lisäksi myös Rata SM-luokat BMW Xtreme, V8 Thunder ja Formula Open.

12.-13.8. Porsche Ringillä ajettavan kilpailun virallinen nimi on Estonian GP.

– Olen erittäin kiitollinen siitä, että parin vuoden tauon jälkeen Suomen ja Viron sarjat kilpailevat yhteisessä kilpailuviikonlopussa Pärnussa. Yleensä olemme saattaneet nähdä suomalaisia kilpailijoita Pärnun kilpailuviikonlopuissa, mutta nyt pääsemme seuraamaan SM-tason kilpailun täällä. Toisaalta paikalla on myös muita kuin FRC:n luokkia, kuten Formula Open sekä GT Open ja uskon, että näihin luokkiin tulee myös kilpailijoita Suomesta. Tämä on iso voitto molemmille osapuolille. Odotan käynnistyneen yhteistyön jatkumista myös tulevaisuudessa, Viron autourheiluliiton puheenjohtaja Toivo Asmer kertoo.

Estonian GP on FRC:n ensimmäinen harppaus ulkomaille.

– On hienoa, että saamme Viron liiton ja rata-ajon vastuuhenkilöiden kanssa yhteistyön taas käyntiin täydellä voimalla, kun pääsemme pitkästä aikaa koko rata-ajon arvosarjojen voimin vierailemaan Porsche Ringille. Elokuun kisa tulee varmasti olemaan hyvin järjestetty ja hieno tapahtuma, ja olisi hienoa jatkaa yhteistyötä Viron kanssa myös kaudelle 2024, FRC:n promoottori Mika Heinonen kiittelee.

Viro ja Pärnu Ring ovat merkittävä osa Baltian omaa BaTCC-sarjaa, jossa on oma luokka myös TCR-autoille. TCR-autojen kustannustehokkuus sekä suorituskyky on huomattu myös Suomenlahden toisella puolella. Virolaiset tiimit ovat myös niittäneet menestystä muualla Euroopassa.

– Esimerkiksi ALM Racing on iso tiimi Virossa, vaikka he ajavatkin pääasiassa Italian mestaruussarjaa. TCR on tulevaisuuden rata-autoilua ja koen, että teknisten sääntöjen yhteneväisyys ympäri maapallon on tärkeä osa onnistunutta kategoriaa. Samalla autolla voi ajaa Suomessa, Virossa, Saksassa, Italiassa, missä päin tahansa. TCR tuo mahdollisuuden kilpailijoille kilpailla modernilla tekniikalla kansainvälisesti kilpailukykyisessä luokassa. Toivotan TCR:n ja FRC:n tervetulleeksi Viroon, Asmer päättää.

Finnish Racing Championship (FRC) on suomalaisen rata-autoilun uusi kuninkuussarja, joka sisältää kansainvälisesti kilpaillun TCR-luokan sekä suositut kotimaiset Legends- ja V1600-luokat.

Vakioautoluokka TCR on moderni, kilpailukykyinen ja kustannustehokas rata-autoluokka, jotka pohjautuvat sedan ja hatchback -mallisiin autoihin. Autot ovat kilpailukykyisiä keskenään ja tarjoavat aidon kilpa-auton ajokokemuksen sekä korkean suorituskyvyn. TCR-luokan autoilla voi kilpailla paitsi kansallisesti, myös globaalisti aina maailmanfinaaliin asti.

Finnish Racing Championship kalenteri 2023

  • 19-21.5.2023 Alastaro FRC + MP RR SM, Luokat: TCR Finland SM, Legends, Legends harraste, V1600, Porsche, MP: Circuit Racing SM
  • 16-18.6.2023 Motopark MP RR SM + FRC, Luokat: TCR Finland SM, Legends, MP:t Circuit Racing SM
  • 22-23.7.2023 Vauhtiajot FRC, Luokat: TCR Finland SM, Legends, V1600
  • 11-13.8.2023 Pärnu FRC + Rata SM, Luokat: TCR Finland SM, Legends, V1600, BMW Xtreme Race, V8 Thunder, Formula Open Finland
  • 1-3.9.2023 Alastaro (long) FRC + MP RR SM, Luokat: TCR Finland SM, Legends, Legends harraste, V1600, MP: Circuit Racing SM
  • 16-17.9.2023 Ahvenisto FRC + Rata SM, Luokat: TCR Finland SM, Legends, Legends harraste, V1600, BMW Xtreme Race, V8 Thunder, Formula Open Finland

Suomalaisen rata-autoilun kuninkuussarja mukana Estonian GP:ssä Pärnussa

Ensi vuonna ajettava TCR Finland -ratasarjasarja mukaan kansainväliseen kilpailutoimintaan

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän