Suomalaiselle innovaatiolle kattava patentti digitaalisiin autopalveluihin

Kuva: Superoperator.

Vuonna 2015 Superoperator Oy:n rekisteröimä patentti auton tunnistuksesta ja autopalvelun mobiilikäynnistyksestä on nyt lopullisesti voimassa Suomessa 16.1.2019 alkaen.

Patentti- ja Rekisterihallitus hylkäsi vastaväitteet ja patentti pysyy voimassa myönnetyssä muodossa. Myös väitteen tekijä on perunut vastaväitteen.

Patentoitu järjestelmä ajoneuvoon liittyvän palveluaseman ohjaamiseksi sisältää

  • mobiilisovelluksen, jolla kuluttaja rekisteröityy palveluun ja käyttää palvelua
  • ajoneuvon tunnistuselementin, joka tunnistaa ajoneuvon palveluasemalle saavuttaessa
  • pesulan ohjauselementin, joka mahdollistaa palveluaseman etäohjaamisen
  • yhteyselementin palveluasemaan ja taustajärjestelmään, joka mahdollistaa
  • palveluaseman käytön tunnistusinformaatioon perustuen
  • turvallisen mobiilimaksamisen

Patentti kattaa sovelluksella käynnistettävät palvelut kuten autopesu, tankkaus, pysäköinti ja lataus, kun järjestelmä tunnistaa käyttäjän.

Suomessa järjestelmä on käytössä Juhlapesu Oy:n palveluverkossa, johon kuuluu tällä hetkellä 29 autopesulaa ja autonhoitopalvelupiste.

Käytännössä patentoitu teknologia mahdollistaa minkä tahansa autoiluun liittyvän palveluden täydellisen digitalisoinnin.

Tällä hetkellä Juhlapesu-verkoston pesuloiden pesutoimintoa ohjataan digitaalisen käyttöliittymän kautta, jonka kuluttaja-käyttöliittymän on älypuhelinsovellus.

Superoperator Oy

Superoperator on laiteriippumaton järjestelmätoimittaja, jonka ratkaisulla mikä tahansa analoginen autopesula voidaan päivittää digitaalisesti toimivaksi palveluksi.

Järjestelmä käsittää pesulan ohjauselementin, automaattisen ajoneuvon tunnistuksen, joka tunnistaa eri maissa käytetyt erilaiset kirjain- ja numeroyhdistelmät. Lisäksi taustajärjestelmän, joka tallentaa käyttäjäinformaation ja jonka avulla pesulaa voidaan ohjata etänä sekä pöytäkone- että mobiililiittymän kautta. Käyttäjä hallitsee omaa tiliään ja aloittaa pesun sovelluksen kautta.

Patentoitu teknologia on sovellettavissa mihin tahansa autoiluun liittyviin palveluihin, pysäköinti, tankkaus, lataus tai pesu ja siihen voidaan liittää myös ajanvaraustoiminto. Palvelualustana Superoperatorin tekniikka voidaan yhdistää myös muihin palveluihin, esimerkiksi OP Kulku -palveluun sisältyy autonpesu Juhlapesu-verkoston pesuloissa.

Superoperatorin teknologia on käytössä jo kolmella mantereella: Euroopan lisäksi Yhdysvalloissa ja Australiassa sekä Uudessa-Seelannissa. Tänä päivänä järjestelmän kautta välittyy yli 200 000 tapahtumaa kuukausittain, siihen on kytketty yli 400 eri laitetta ja palvelulla on yli 110 000 kuukausittaista käyttäjää.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here