Skövden tehdas on Volvo Carsin ensimmäinen ilmastoneutraali tuotantolaitos

19.1.2018 23.59

Volvon moottoritehdas Ruotsin Skövdessä on yhtiön ensimmäinen ilmastoneutraali tuotantolaitos. Se siirtyi vuoden 2018 alusta käyttämään uusiutuvaa lämmitystä.

Skövde on Volvon kansainvälisen tuotantoverkoston ensimmäinen tehdas, joka on yltänyt tähän asemaan. Kyseessä on Volvon  mukaan merkittävä askel kohti yhtiön tavoitetta saavuttaa maailmanlaajuisesti ilmastoneutraali tuotanto vuoteen 2025 mennessä. Skövde on tällä hetkellä yksi harvoista ilmastoneutraaleista autotehtaista Euroopassa.

Volvon ja paikallisen toimittajan välinen uusi sopimus varmistaa, että kaikki Skövden tehtaalle tuotettava lämmitys on lähtöisin jätteenpoltosta, biomassasta ja kierrätetyistä biopolttoaineista. Skövden tehtaan sähkö on – yhtiön muiden eurooppalaisten tehtaiden tapaan – ollut peräisin uusiutuvista lähteistä jo vuodesta 2008 lähtien.

Volvo etsii koko ajan innovatiivisia keinoja saavuttaa vuoden 2025 tavoite. Esimerkiksi vuonna 2016 Gentin tehdas Belgiassa otti käyttöön alueellisen lämmitysjärjestelmän, joka vähensi hiilipäästöjä 40 prosenttia, mikä vastasi 15 000 tonnia hiilidioksidia vuodessa.

www.volvocars.fi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here