SKALin palkinto Henna Virkkuselle

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry luovuttaa vuoden 2023 Kuljetuskuutio-palkinnon europarlamentaarikko Henna Virkkuselle. Liikenteen ja erityisesti logistiikan kilpailukyvyn teemoihin perehtynyt Virkkunen on toiminut EU-päätöksenteossa monessa Suomen kannalta ratkaisevassa kysymyksessä aktiivisesti kansallisia etujamme puolustaen.

Virkkunen (kok./EPP) on toiminut Euroopan parlamentin jäsenenä vuodesta 2014 alkaen. Hän perehtyi varhain liikenteen säännöksiin niitä valmistelevan liikenne- ja matkailuvaliokunnan TRAN jäsenenä ja vaikuttanut aktiivisesti maanteiden tavaraliikenteen kannalta keskeisiin säädöksiin vuosien ajan. Hänen käsiensä kautta ovat kulkeneet muun muassa mitta- ja massadirektiivi – jota työstetään jälleen – raskaiden ajoneuvojen CO2-standardien uudistaminen sekä liikkuvuuspakettiin ja ajo- ja lepoaika-asetukseen, johon saatiin suomalaisten kynästä lähtenyt joustopykälä.

Virkkunen on tukenut liikennealojen tavoitteita myös Energia- ja teollisuusvaliokunta ITRE:ssä. Hän on toiminut siinä esittelijänä tai varjoesittelijänä lukuisissa digitalisaatioon, pk-yrityspolitiikkaan sekä ilmastokysymyksiin liittyvissä aloitteissa, joilla on joko suora tai välillinen vaikutus liikenteeseen/kuljetuksiin.

SKAL ja suomalaisjärjestöjen EU-edunvalvoja Brysselissä, FinMobility, ovat oppineet tuntemaan Virkkusen keskustelevana ja sitoutuneena verkostoitujana ja siltojen rakentajana, joka osaa sekä kysyä että kuunnella. Hän käyttää paljon puheenvuoroja valiokuntien kokouksissa ja täysistunnoissa asiantuntevasti ja vakuuttavasti.

– Suomi tarvitsee osaavia ja aktiivisia kansallisen vaikuttamistyön tekijöitä liikenteen ja logistiikan kysymyksissä Euroopassa. Toimiala on vuosien mittaan tottunut luottamaan Henna Virkkuseen todellisena kärkimeppinä. Myönnämme palkinnon hänelle Suomen ja kuljetusalan puolesta, sanoo vt. puheenjohtaja Jari Välikangas.

Henna Virkkunen

Euroopan parlamentin jäsenenä vuodesta 2014 toiminut jyväskyläläinen Henna Virkkunen aloitti uransa valtakunnanpolitiikassa kansanedustajana (kok.) vuonna 2007. Hän toimi liikenneministerinä Jyrki Kataisen II-hallituksessa 2011–2014. EU:ssa Kyllönen on erikoistunut liikenteeseen ja matkailuun liittyviin kysymyksiin.

Kuljetuskuutio-palkinto

Kuljetuskuutio on tunnustuspalkinto, jonka Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry myöntää vuosittain määrätietoisesta työstä suomalaisen kuljetuselinkeinon hyväksi. Vuonna 2022 palkinto myönnettiin elinkeinoministeri Mika Lintilälle, joka toimi kuljetusalan puolesta akuutin kriisin keskellä ja 2021 liikenneasemaketju Jari-Pekka Oy:lle.

Katso kaikki palkitut

Lue myös: SKALin EU-ohjelma: Logistinen kilpailukyky huomioitava vahvemmin EU-sääntelyssä

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän