SKAL palkittiin vuoden 2022 toimialajärjestönä

Kuljetusyritysten edunvalvontajärjestö Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry palkittiin 3.2. Suomen Yrittäjien vuoden 2022 toimialajärjestönä.

Perusteluiden mukaan SKAL on tehnyt vaikuttavaa ja tuloksekasta edunvalvontaa vaikeassa tilanteessa, kun polttoainekustannukset nousivat rajusti muun muassa Venäjän hyökkäyssodan vuoksi.

Palkitsemisen kriteereinä olivat vaikuttavuuden ohella muun muassa viestintä ja oman toiminnan kehittäminen.

Vuoden toimialajärjestön palkitsemisen kriteereinä olivat:

  • Toimialajärjestön edustavuus toimialalla ja järjestäytymisaste
  • Toimialajärjestön edunvalvonnan vaikuttavuus
  • Toimialajärjestön viestintä
  • Yhteistyö keskusjärjestön kanssa
  • Toimialajärjestön oman toiminnan kehittäminen

Vuosi 2022 oli haastava monille toimialoille. Suomen Yrittäjien 61 toimialajärjestöstä SKAL kuuluu niihin, joiden jäsenistöön energian hintakriisi on vaikuttanut eniten.

Korkea polttoaineen hinta heijastui rajusti kuljetusyritysten kannattavuuteen, jonka myötä SKAL toimi voimakkaasti jäsenyritysten puolesta. Järjestön viestintä on aktiivista ja näkyvää niin medialle kuin jäsenkuntaan.

SKAL panosti vuonna 2022 myös jäsenille tarjottavaan palvelutarjontaan.
Jäsenille on tarjolla asiakaslähtöisiä tapoja saada tietoa ja kohdata SKALin asiantuntijoita. SKAL käynnisti myös uusia toimintamuotoja, kuten esimerkiksi nuorten verkoston ja omien paikallisyhdistyksien kouluttamisen.

Suomen Yrittäjät on ollut SKALille arvokas yhteistyökumppani kriisivuoden vaikuttamishankkeissa. Myös yhteistyö muiden järjestöjen kanssa on ollut tiivistä ja tuloksekasta.

– Tämä toimialajärjestö toimii alalla, joka on ollut ajankohtainen, suurten haasteiden edessä ja joutunut elämään keskellä epävarmuutta. Se on tehnyt vahvaa vaikuttamistyötä ja myös vahvasti yhteistyössä Suomen Yrittäjien kanssa näkyvästi, vaikuttavasti ja pitkäjänteisesti, kuvasi tunnustusta myöntäessään Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen.

– Tämä on hieno tunnustus kaikille SKALilaisille ja koko kuljetus- ja logistiikkatoimialalle. Arvostamme, että työmme näin nähdään ja tunnustetaan. Jäsenyritystemme ja toimihenkilöidemme puolesta haluan kiittää Suomen Yrittäjiä yhteistyöstä ja tuesta, sanoo SKALin puheenjohtaja Jani Ylälehto.

Kiinnostaako autot ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän