Sisun yli 900-hevosvoimainen puuauto esillä loppukesän näyttelyissä

28.7.2018 22.24

Sisu Polar Hybrid puuauton ensiesittely tapahtuu elokuussa Sisun osastolla Power Truck Show:ssa. Hybrid Sisuihin pääsee tutustumaan myös elokuun lopussa FinnMetko näyttelyssä.

Alkuvuonna aloitettu Sisu Polar Hybridien myynti on lähtenyt odotetun vahvasti käyntiin, todetaan Sisun tiedotteessa.

Ensimmäiset Hybridi Sisut rullaavat nyt tuotantolinjalta ulos ja lähtevät töihin.

– Joka kymmenes alkuvuonna myydyistä Sisu Rock- ja Timber -malleista on ollut Hybrid-tekniikalla varustettuja. Tämän ansiosta uusia tehopakkauksia nähdään kuluvan syksyn aikana ympäri Suomea, summaa liiketoimintajohtaja Petri Kananen.

Ensimmäisen sukupolven Sisu Polar Hybrid kehittää yhdessä dieselmoottorin kanssa yhteistehoa yli 600 kW (900 hv).

Dieselmoottorin tyhjäkäyntikierroksilta alkaen on vääntömomenttia tarjolla yli 3000 Nm ja maksimivääntömomentti 3600 Nm on tarjolla kierrosnopeusalueella 1000 … 1800 rpm.

Rinnakkaishybridijärjestelmän tuottama laaja vääntömomenttialue ja suuri huipputeho parantavat Sisun mukaan kuorma-auton käytettävyyttä.

Jarrutusenergian varastointi ja uudelleen hyödyntäminen kiihdytyksissä ja ylämäissä parantaa raskaan ajoneuvoyhdistelmän polttoainetaloutta ja samalla vähentää kuorma-auton tuottamia hiilidioksidipäästöjä.

Sisu Polar Hybrid erottuu muusta mallistosta ohjaamon sisälle tulevasta Sisu PowerControl hallintapaneelista ja erillisestä PowerTouch näppäimestä, joka on sijoitettu ergonomisesti vaihdevalitsimen yhteyteen.

Energiavarastona käytettävät superkondensaattorit sijaitsevat keskitetysti ohjaamon takana. Ne eivät syö kuormatilaa, eivätkä hankaloita muiden komponenttien sijoittelua. 

Hybrid-järjestelmä mahdollistaa muun muassa liikkeellelähdöt kytkintä kuormittamatta, nopean heijaamisen ja hidastintoiminnot.

Järjestelmä sisältää myös älykkään käynnistystoiminnon, jolla dieselmoottori voidaan käynnistää sähkömoottorin avulla aina kun energiavarastoissa on kapasiteettia käytettävissä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän