Scanialle tulossa uudet tilat Vaasaan

Scania Suomi Oy rakentaa Vaasaan uuden Scania-keskuksen. Uusi nykyaikainen korjaamorakennus nousee Vikbyn teollisuusalueelle valtateiden 3 ja 8 risteykseen.

Scanian nykyinen kiinteistö sijaitsee Vaasan Myllärinkadulla, Klemettilän teollisuusalueella. Rakennus valmistui vuonna 1982 ja sijaitsi siihen aikaan erinomaisella paikalla.

Nykyiselle raskaalle kalustolle Myllärinkadun tontti on ahdas ja esimerkiksi pitkillä perävaunuyhdistelmillä korjaamolla asiointi on hankalaa.

Vikbyn teollisuusalue kehittyy Vaasassa

Scanian uusi sijainti Vikbyn teollisuusalueella on erinomainen. Vikbyn teollisuuden-, kaupan- ja logistiikan alue Gateway Park sijaitsee Vaasan moottoritien (VT3) ja Porin tien (VT8) risteyksessä.

Uusi alue sijaitsee lentokentän ja logistiikka-alueen sekä Airport parkin teollisuuskeskittymän läheisyydessä. Scanian 2,3 hehtaarin tontti sijaitsee juuri valtateiden risteyksessä ja uuteen Scania-keskukseen on helppo saapua pitkilläkin yhdistelmillä.

Uusille tiloille on jo kova tarve

Scanian markkinaosuus raskaista yli 16 tonnin painoisista kuorma-autoista Vaasan seudulla oli vuonna 2020 40 prosenttia ja Länsi-Suomen alueella Scania on raskaiden kuorma-autojen markkinajohtaja 44 prosentin markkinaosuudella.

Uudessa Scania-keskuksessa työskentelee noin 25 henkilöä ja uudet tilat parantavat merkittävästi myös henkilökunnan työolosuhteita.

Rakennuksen 2500 m2:n tilat pitävät sisällään 12 nykyaikaista korjaamopaikkaa, tilat automyynnille sekä nykyaikaiset asiakastilat korjaamopalveluiden ja varaosamyynnin asiakkaille.

Uusi rakennus on ympäristöystävällinen

Scania Suomi jatkaa uuden kiinteistön avulla määrätietoista kiinteistöjen ympäristövaikutusten vähentämistä.

Vaasan uuden kiinteistön suunnittelussa tärkeänä lähtökohtana on energiatehokkuus ja hiilineutraalisuus, joita kiinteistöön tulevat maalämpö, led-valaistus ja nykyaikainen rakennusautomaatio osaltaan edistävät.

Myös ajoneuvojen käynnissä oleva sähköistyminen otetaan huomioon suunnittelussa.

Uusi ympäristöystävällinen Vaasan Scania-keskus tulee sijaitsemaan aivan valtateiden 3 ja 8 risteyksessä.

Kohteen suunnittelutyöt on aloitettu 12/20 alussa maaperätutkimuksilla, rakennustyöt tullaan aloittamaan kesällä 2021 ja Vaasan uusi Scania-keskus on valmiina palvelemaan asiakkaita kesäkuussa 2022.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän