Sähköpotkulautayhtiö tarjoaa käyttäjille myös ”porkkanaa”

Sähköpotkulautayhtiö Voi Technology on ollut mukana Helsingin kaupungin kanssa laatimassa sähköpotkulautailun turvallisuutta lisääviä toimenpiteitä, joista Helsingin kaupunki tiedotti.

Yhtiön maajohtajan Reetta Alastalo kertoo, että Helsingin kaupungissa käynnistyvään sähköpotkulautailukokeiluun liittyviä sääntöjä on laadittu hyvässä yhteistyössä eri toimijoiden välillä. Sääntöjen lisäksi keinovalikoimaan kuuluu myös palkitseminen.

Alastalo suhtautuu myönteisesti Helsingissä käynnistyvään kokeiluun, jossa sähköpotkulautojen pysäköintiä säädellään entistä tarkemmin.

– Olemme Voilta jo pitkään tarjonneet kaupungeille sähköpotkulautojen pysäköintitelineitä, ja olemme saaneet esimerkiksi Triplan edustalta hyviä kokemuksia niiden toimivuudesta. Olemme erittäin iloisia siitä, että kaupunki tarjoaa nyt mahdollisuuden tuoda lisää pysäköintitelineitä. Tutkimustemme mukaan telineiden ohella myös maahan maalatut parkkiruudut toimivat hyvin, Alastalo kertoo.

Sähköpotkulautojen aiheuttamiin pysäköintihaasteisiin puututaan jatkossa lisäksi tiukemmalla valvonnalla.

– Sähköpotkulauta-alan teknologisesta edistyksellisyydestä kertoo se, että voimme ottaa käyttöön kuviin perustuvan valvonnan. Edellytämme jokaisen sähköpotkulautamatkan päätteeksi käyttäjää ottamaan kuvan, kuinka hän on laudan pysäköinyt. Käymme säännöllisesti materiaalia läpi. Ensimmäisestä virheellisestä pysäköinnistä selviää huomautuksella, mutta seuraavista seuraa sanktio ja usean laiminlyönnin kohdalla käyttökielto, Alastalo sanoo.

Palkintoparkkien määrää kasvatetaan Helsingissä

Alastalo haluaa kuitenkin nostaa esiin sanktioiden lisäksi myös palkitsemisen.

– Voilla olemme saaneet hyviä kokemuksia palkintoparkeista. Palkitsemme käyttäjiä alennuksilla, kun he pysäköivät pysäköintitelineisiimme esimerkiksi Triplan edessä, Alastalo sanoo.

– Tätä mallia laajennamme tällä kaudella ympäri Helsinkiä, ja asiakkaamme saavat palkkioita hyvästä pysäköinnistä jatkossa useista kymmenistä eri kohteista. Lisäksi annamme sähköisen liikennekoulumme suorittaneille viisi euroa tuleviin matkoihin, Alastalo sanoo.

Katso tästä muita juttuja sähköpotkulaudoista.

Alastalo pitää ylipäätään tärkeänä, että sääntelyn rinnalle tuodaan erilaisia kannustimia.

– Turvallisuuden kehittämisessä on tärkeää, että kaupungit lisäävät myös hiilineutraaleja liikennemuotoja edistävää infraa, kuten pyöräteitä.

Promillerajaa Alastalo kannattaa kuitenkin edelleen. Hän on iloinen, että asia on esillä uuden liikennestrategian toimenpideohjelmassa.

– Näemme yölliset ajokiellot väliaikaisena ratkaisuna. Pidän tärkeänä, että puutumme lainsäädännön avulla ajamiseen päihteiden alaisena. Jos ja kun ongelma meillä Suomessa on esimerkiksi humalassa itsensä telovat ihmiset, niin silloin ratkaisun pitää pitkällä aikavälillä löytyä humalakäytön estämisestä esimerkiksi promillerajan ja poliisivalvonnan myötä, eikä niinkään koko palvelun rajoittamisesta yhden liikennemuodon käyttäjille, Alastalo toteaa.

– Omalta osaltamme aiomme jatkossakin kehittää toimenpiteitä, joilla voidaan lisätä ihmisten tietoisuutta humalassa ajamisen vaaroista. Esimerkiksi reaktionopeutta mittava testimme on käytössä tälläkin kaudella, Alastalo lupaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän