Rekisteröinti: Uusien autojen rekisteröinnit elpyivät hieman toukokuussa

Toukokuussa rekisteröitiin 7 941 uutta henkilöautoa, mikä on 20,3 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Tänä vuonna uusia henkilöautoja on ensirekisteröity yhteensä 36 105, joka on 22,8 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-toukokuussa.

Vaikka toukokuun rekisteröinnit jäivät selvästi normaalia alemmas, ero kapeni hieman toukokuussa, sillä maalis-huhtikuussa eroa edelliseen vuoteen syntyi 27–28 prosenttia.

Toukokuun aiempia kuukausia parempi rekisteröintitilanne ei vielä kerro pitkäaikaiseksi muodostuneen komponenttipulan lievenemisestä, vaan enemmänkin Venäjän hyökkäyssodan aiheuttamien välittömien komponenttien saatavuusongelmien tasaantumisesta.

Uusien henkilöautojen tilauskanta on edelleen kasvanut, sillä uusien autojen kysyntä on hyvällä tasolla ja asiakastilaukset rullaavat selvästi viiden vuoden keskiarvoa korkeammissa lukemissa. Tilauskannan ennakoidaan purkautuvan vaiheittain vuoden 2023 aikana.

Toukokuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista 12,5 prosenttia oli täyssähköautoja ja 20,2 prosenttia ladattavia hybridejä. Dieselautojen osuus oli 9,0 prosenttia.

Täyssähköautojen osuus on tänä vuonna ensirekisteröidyistä autosta ollut 13,3 prosenttia ja ladattavien hybridien 20,0 prosenttia.

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin toukokuussa 856, joka on 26,6 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Pakettiautoja on ensirekisteröity tänä vuonna 4 632, joka on 22,8 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-toukokuussa.

Kuorma-autoja ensirekisteröitiin toukokuun aikana 308, joka on 2,0 prosenttia enemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Kuorma-autojen rekisteröinnit ovat tänä vuonna jääneet 10,1 prosenttia viime vuoden tammi-toukokuun rekisteröinneistä. Raskaita vähintään 16 tonnin kuorma-autoja on tänä vuonna rekisteröity 1 024, joka on 3,8 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-toukokuussa.

Käytettyjen henkilöautojen kauppaa käytiin toukokuussa viime vuotta vähemmän, mutta myös käytettyjen autojen kaupassa ero viime vuoteen kapeni maalis-huhtikuuhun nähden. Autoliikkeiden kautta kulkeva käytettyjen henkilöautojen myynti väheni noin 5 prosentilla ja koko käytettyjen autojen kauppa noin 8 prosentilla viime vuoden toukokuuhun verrattuna.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!