Rekisteröinti: Tammikuu oli selvästi huonompi kuin vuosi sitten

Uusia henkilöautoja rekisteröitiin tammikuussa yhteensä 9 373, joka on 13,2 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2020 tammikuussa. Koronatilanne söi viime vuonna uusien autojen tilauskantaa, mikä näkyy ensirekisteröinneissä vielä pitkään, todetaan Autoalan tiedotteessa.

Käytettyjen henkilöautojen kauppa oli tammikuussa viime vuotta hiljaisempaa. Käytettyjä henkilöautoja myytiin tammikuussa 46 089, joka on 8,6 prosenttia viime vuoden tammikuuta vähemmän.

Ladattavien hybridien osuus henkilöautojen ensirekisteröinneistä kasvoi viime vuonna noin 14 prosenttiin. Lataushybridien rekisteröintien kasvu jatkui tammikuussa: noin 19 prosenttia ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli ladattavia hybridejä.

Täyssähköautojen osuus ensirekisteröinneistä oli tammikuussa 3,8 prosenttia, joka on hieman viime vuoden keskiarvoa (4,4 prosenttia) alempi. Muiden hybridien, eli ns. itselataavien täys- ja kevythybridien osuus kasvoi tammikuussa jo hieman yli 30 prosenttiin.

Pakettiautojen ja pienten kuorma-autojen ensirekisteröintien määrä kasvussa

Pakettiautoja ensirekisteröitiin tammikuussa yhteensä 1 303, joka on noin 2,3 prosenttia viime vuoden tammikuuta enemmän.

Pieniä alle 6 tonnin kuorma-autoja rekisteröitiin 83, joka on 6,4 prosenttia viime vuoden tammikuuta suurempi lukema.

Keskikokoisia 6–16 tonnin kuorma-autoja ensirekisteröitiin 27, joka on 12,5 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Pakettiautojen ja pienten kuorma-autojen kysyntä on toipunut koronatilanteesta henkilöautoja ja raskaita kuorma-autoja nopeammin.

Raskaiden kuorma-autojen ja linja-autojen kysyntä vielä selvästi pakkasella viime vuoteen nähden

Yli 16 tonnin kuorma-autoja ensirekisteröitiin tammikuussa 235, joka jää 10,6 prosenttia vuoden 2020 tammikuun määrästä.

Raskaimpien kuorma-autojen kysyntää on laskenut kuljetusten kokonaismäärän aleneminen viime vuoden aikana. Väyläviraston liikennemäärätilastojen mukaan raskaan liikenteen liikennemäärä oli päätieverkolla viime vuonna lähes 5 prosenttia pienempi kuin vuonna 2019.

Uusia kuorma-autoja rekisteröitiin tammikuussa yhteensä 345, joka on 5,5 prosenttia viime vuoden tammikuuta vähemmän.

Uusia linja-autoja rekisteröitiin tammikuussa vain 12, joka on 65 prosenttia viime vuoden tammikuuta vähemmän. Koronatilanne on syönyt eniten uusien linja-autojen kysyntää, joka jäi viime vuonna noin puolet pienemmäksi kuin vuonna 2019.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here