Rekisteröinti: Huhtikuun henkilöautojen rekisteröinneissä reipas kasvu

Huhtikuussa rekisteröitiin 8 840 uutta henkilöautoa. Määrä on 47,8 prosenttia viime vuoden huhtikuuta suurempi, sillä viime vuonna koronatilanne hiljensi rekisteröinnit keväällä ennätyksellisen alas, todetaan Autoalan tiedotteessa.

Huhtikuun rekisteröinnit jäävät 6,5 prosenttia pitkän aikavälin keskiarvoa alemmas, mutta rekisteröinnit ovat vähitellen tasaantumassa koronakurimuksesta.

Tänä vuonna uusia henkilöautoja on ensirekisteröity 36 819, joka on 7,5 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Jo melkein kolmannes ladattavia

Huhtikuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista noin 31 prosenttia oli ladattavia. Ladattavien hybridien osuus kasvoi 24 prosenttiin ja täyssähköautojen 7 prosenttiin.

Dieselautojen ja dieselkäyttöisten kevythybridien osuus oli noin 12 prosenttia ja kaasuautojen 1 prosenttia. Bensiiniautojen ja ei-ladattavien bensiinihybridien osuus oli noin 56 prosenttia.

Käytettyjä henkilöautoja myytiin huhtikuussa 54 672. Käytettyjen henkilöautojen kauppaa käytiin 28,2 prosenttia vilkkaammin kuin viime vuoden huhtikuussa ja noin 5,0 prosenttia pitkän aikavälin huhtikuun keskiarvoa enemmän.

Tammi-huhtikuussa käytettyjen henkilöautojen kauppaa on tehty 6,4 prosenttia vilkkaammin kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Raskaiden kuorma-autojen ja linja-autojen rekisteröinneissä on vielä koronan tuomaa takamatkaa

Pakettiautoja ensirekisteröitiin huhtikuussa 1 095, joka on noin 12,9 prosenttia viime vuoden huhtikuuta enemmän. Lukema on kuitenkin vielä hieman yli 10 prosenttia pitkän aikavälin huhtikuun keskiarvoa pienempi.

Pakettiautoja on ensirekisteröity tänä vuonna 4 833, joka on 7,8 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Kevyitä alle 6 tonnin kuorma-autoja on tammi-huhtikuussa rekisteröity 323, joka on 14,1 prosenttia viime vuoden alkua enemmän.

Keskikokoisia 6–16 tonnin kuorma-autoja on tänä vuonna ensirekisteröity 85, joka on lähes sama lukema kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Yli 16 tonnin kuorma-autoja ensirekisteröitiin huhtikuussa 201, joka on 12,6 prosenttia viime vuoden huhtikuuta vähemmän. Tammi-huhtikuussa on rekisteröity yhteensä 848 yli 16 tonnin kuorma-autoa, joka jää 6,4 prosenttia viime vuoden vastaavan ajan rekisteröinneistä.

Uusien linja-autojen rekisteröinnit ovat edelleen poikkeuksellisen matalat. Alkuvuoden aikana on rekisteröity 42 uutta linja-autoa, joka 37,3 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-huhtikuussa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here