Rekisteröinti: Henkilöautojen lokakuun rekisteröintimäärä putosi 20 prosenttia viime vuodesta

Lokakuussa ensirekisteröitiin 7 499 henkilöautoa, joka on 20,0 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden lokakuussa, todetaan Autoalan tiedotteessa.

Koronatilanteen aiheuttama tilauskannan nopea aleneminen kevätkaudella kuristaa edelleen rekisteröintilukemia.

Uusia henkilöautoja rekisteröitiin lokakuun loppuun mennessä 80 903, joka on 16,9 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Käytettyjen henkilöautojen kauppa oli lokakuussa viime vuoden tasolla.

Lokakuun mollivoittoisissa rekisteröintitilastoissa poikkeuksen muodostivat pakettiautojen ja pienten kuorma-autojen rekisteröintilukemat.

Pakettiautoja ensirekisteröitiin lokakuussa 1 214, mikä on 8,0 prosenttia enemmän kuin viime vuoden lokakuussa. Lokakuun loppuun mennessä on ensirekisteröity 10 430 pakettiautoa, mikä on 16,9 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Pieniä alle 6 tonnin kuorma-autojen rekisteröintien määrä kasvoi lokakuussa 23,9 prosenttia viime vuoteen nähden. Pieniä kuorma-autoja on alkuvuoden aikana ensirekisteröity 713, joka jää 1,5 prosenttia viime vuoden lukemista.

Uusia kuorma-autoja rekisteröitiin kaikkiaan lokakuussa 337, mikä on 8,9 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden lokakuussa.

Tänä vuonna on ensirekisteröity 2 820 kuorma-autoa, joka on 19,5 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Yli 16 tonnin kuorma-autoja on koko vuonna rekisteröity 1 916, mikä on 25,2 prosenttia alempi lukema kuin viime vuonna. Keskikokoisia 6–16 tonnin kuorma-autoja on ensirekisteröity 191, joka on 12,8 prosenttia viime vuotta vähemmän

Koronapandemian vaikutukset näkyvät edelleen rajuina linja-automarkkinassa. Linja-autoja on lokakuun loppuun mennessä ensirekisteröity yhteensä 252. Rekisteröintien määrä on 46,9 prosenttia pienempi kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!