Rekisteröinti: Henkilöautojen kysynnän elpyminen jatkui toukokuussa

Toukokuussa rekisteröitiin yhteensä 9 964 uutta henkilöautoa. Rekisteröintien määrä on lähes kaksinkertainen viime vuoden toukokuuhun nähden, jolloin koronan vaikutus rekisteröinteihin oli suurimmillaan.

Koronan vaikutus on vähitellen taittumassa ja toukokuun rekisteröinnit olivat enää 0,5 prosenttia pitkän aikavälin keskiarvoa alemmat.

Tänä vuonna uusia henkilöautoja on ensirekisteröity 46 788, joka on 18,9 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Kuten huhtikuussakin, noin 31 prosenttia ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli ladattavia. Ladattavien hybridien osuus oli 21,7 prosenttia ja täyssähköautojen 9,7 prosenttia.

Käytettyjen autojen kauppaa käytiin toukokuussa hieman maalis-huhtikuuta vilkkaammin. Käytettyjä henkilöautoja myytiin toukokuussa 55 176. Käytettyjen henkilöautojen kauppaa käytiin 1,7 prosenttia pitkän aikavälin toukokuun keskiarvoa enemmän.

Toukokuun loppuun mennessä käytettyjen henkilöautojen kauppoja on tehty noin 6 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Tavara-autojen kysyntä elpymässä hieman henkilöautoja hitaammin

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin toukokuussa 1 166, joka on 27,9 prosenttia enemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Rekisteröintien määrä jää noin 8,4 prosenttia pitkän aikavälin toukokuun keskiarvoa alemmas. Pakettiautoja on ensirekisteröity tänä vuonna 5 999, joka on 11,2 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Alle 6 tonnin kuorma-autoja on toukokuun loppuun mennessä rekisteröity 394, joka on 12,6 prosenttia viime vuoden alkua enemmän. Keskikokoisia 6–16 tonnin kuorma-autoja on tänä vuonna ensirekisteröity 100, joka on 5,7 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

Yli 16 tonnin kuorma-autoja ensirekisteröitiin toukokuussa 216, joka on 27,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Tammi-toukokuussa on rekisteröity yhteensä 1 064 yli 16 tonnin kuorma-autoa, joka jää 1,1 prosenttia viime vuoden vastaavan ajan rekisteröinneistä.

Uusien linja-autojen rekisteröinnit ovat edelleen poikkeuksellisen pienet. Alkuvuoden aikana on rekisteröity yhteensä 72 uutta linja-autoa, joka jää noin 29 prosenttia viime vuoden tammi-toukokuun lukemista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here