Raskas liikenne keskiviikkona poliisin erityistarkkailussa

15.5.2018  15.55

Poliisi valvoo raskasta liikennettä tehostetusti 24 tunnin ajan. Valvonta alkaa keskiviikkona 16.5. kello 6.00 ja päättyy torstaina 17.5. kello 6.00. Valvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset, todetaan poliisin tiedotteessa.

Raskaan liikenteen valvonnassa tavaraliikenteen osalta valvonta kohdistuu erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, ajoneuvojen kuntoon sekä kuorman varmistamiseen.

– Ajo- ja lepoaikoja koskevien rikosten ja rikkomusten määrät ovat olleet nousussa tammikuun ja huhtikuun välisellä seurantajaksolla. Seuraamuksia on määrätty lähes tuhat joka on noin 30 prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden vastaavana aikana, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta sanoo.

Linja-autoliikenteen osalta puolestaan valvonta kohdistuu erityisesti tilausajoliikenteeseen ja siellä ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, ammattipätevyyteen, liikennelupiin sekä tilausajon matkustajamääriin ja turvalaitteiden käyttöön.

Bussissa käytettävä turvavyötä!

Linja-autolla matkustettaessahan on muistettava, että turvavyötä on käytettävä, mikäli sellainen istuinpaikalta löytyy. Silti vain noin puolet (52 prosenttia) Liikenneturvan joulukuussa 2015 tehtyyn kyselyyn vastanneista raportoi kiinnittävänsä turvavyön aina tai lähes aina.

Kolmasosa kyselyyn vastanneista kertoi, ettei käytä turvavyötä koskaan tai hyvin harvoin bussilla matkustaessaan. Yleisimpiä syitä turvavyön käyttämättömyydelle olivat tottuminen matkustamiseen ilman turvavyötä sekä turvavyön käytön unohtuminen.

Linja-autossa turvavyöt ovat olleet pakollisia jo vuodesta 2006. Uusissa linja-autoissa on pitänyt olla turvavyöt asennettuina kaikilla istumapaikoilla vuodesta 1999 lähtien.

Vaatimus ei kuitenkaan koske kaupunkiliikenteeseen suunniteltuja linja-autoja, joissa on paikkoja seisoville matkustajille.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here