Raskaan liikenteen katvealueonnettomuuksiin on ratkaisu

Raskaiden ajoneuvojen katvealueonnettomuudet ovat nousseet toistuvasti otsikoihin viime päivinä ikävien kuolemantapauksiin johtaneiden onnettomuuksien myötä.

Median viimepäivien uutisoinnin perusteella syntyy helposti kuva, että ongelmaan ei ole saatavilla nopeaa ratkaisua.

Mediassa on kirjoitettu, että suunnitteilla ja kehitteillä on järjestelmiä, jotka varoittavat jalankulkijoista ja pyöräilijöistä ja jotka perustuvat kameroihin, anturoihin ja sensoreihin, mutta nopeaa ratkaisua ongelman poistamiseen ei ole.

Kuljettajaa avustava järjestelmä kuorma-autoon, joka varoittaa pyöräilijästä kääntymistilanteessa on saatavilla kuitenkin jo nyt.

Suomalaisen Katveturva Oy:n tekoälyllä varustettu katvekamera tunnistaa oikealle käännyttäessä katvealueelle jäävän jalankulkijan ja pyöräilijän ja varoittaa niistä myös äänimerkillä kuljettajaa.

Äänivaroitus varoittaa kuljettajaa myös niissä tilanteissa, kun kuljettajan huomio on jostain syystä keskittynyt johonkin muuhun kääntymistilanteessa.

Järjestelmä on yhteensopiva kaikkien paketti- ja kuorma-autojen kanssa ja se voidaan asentaa helposti ja nopeasti kaikenlaisiin ajoneuvoihin merkistä ja mallista riippumatta.

Teknologia on helppo ottaa käyttöön sekä uuteen, että jo liikenteessä olevaan kalustoon kuukausihinnalla.

Varoitusominaisuudella varustettu katvealuekamera maksaa noin 20 euroa kuukaudessa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. Ei se ongelma noin yksinkertainen ole. Perusongelma on se, että pyörä liikkuu tilanteeseen nähden liian nopeasti. Kamerankin takana on se inhimillenen tekijä ohjaamossa. Risteysalueella kuljettajalla on muutakin tarkkailtavaa. Varmin tapa olisi varmistaa esim ohjauspuomein, ettei pöyräilijä pääse päätä pahkaa autokaista-alueelle. Toinen vaihtoehto olisi siirtää suojatiet hieman kauemmas risteysalueesta, jolloin kuljettajan ei tarvitse keskittyä moneen vaaratekijään samanaikaisesti.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!