Rallisprint SM-sarjan mestaruudet ratkaistaan lauantaina Kouvolassa

Rallisprint SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan lauantaina 9.10. Kouvolan vauhdikkaalla rallisprint-radalla.

Tilanne on herkullinen, sillä yhtään mitalia ei ole vielä jaettu ja etenkin kaksivetoisten puolella luvassa on äärimmäisen tiukka taistelu mestaruudesta.

Kaksivetoisten pistekärjessä ennen kauden viimeistä osakilpailua on tasapistein kaksikko Marko Heikkilä – Jussi Kokkonen, joilla on plakkarissa 38,5 pistettä.

Mestaruuteen mahdollisuuksia on toki muillakin, mutta siihen tilanteeseen vaaditaan jo rutkasti apuja kärkikaksikolta.

Junioreiden SM-sarjan johdossa oleva Kristian Nieminen omaa myös yleiselläkin puolella teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen, mutta sekin vaatisi toteutuessaan jo pienen ihmeen.

Nelivetoisten puolella yksi nimi on keikkunut pistekärjessä koko kauden. Kalle Markkanen on napannut luokkavoitot jokaisesta kilpailusta ja Laukaan avauskisassa Markkanen oli myös koko kilpailun nopein. Plakkarissa on 34,5 pistettä ennen kauden viimeistä kisaa.

Suomi Cup-luokkien kärjessä tasaista

Naisten luokassa mestaruus on kahden kauppa. Tasapistein sijoilla 1. ja 2. ovat Meiju Viitanen ja Marjo-Riitta Mansikkamäki.

Senioreissakin kaksi kilpailijaa on ylitse muiden. Naisten johdossa olevan Meiju Viitasen isä Veijo Viitanen ja Jukka Lifländer ovat luokan kärjessä tasapistein 33 pisteellä.

Nuorissa kolmen kärki erottuu edukseen. Vastikään rallin puolella Nuorten SM-luokan mestaruuden voittanut Tuukka Kauppinen johtaa luokkaa neljän pisteen erolla Kasperi Heikkiseen.

Kouvolan Anjalan, Junkkarin ja Korvenkylän maastossa ajettavan SM Rallisprintin ensimmäinen kierros käynnistyy kello 11. Kilpailun toinen kierros starttaa kello 13.25 ja palkintojenjako tapahtuu heti toisen kierroksen päätteeksi noin kello 15.20.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here