Rallicross: Niclas Grönholmin MM-avaus päättyi keskeytykseen

GRX-SET World RX Teamin Niclas Grönholmin rallicrossin MM-avaus Barcelonassa päättyi semifinaalin ensimmäisellä kierroksella rajuun osumaan päin rataa reunustanutta seinää.

Suomalaiskuljettajan takana ajanut Hollannin Kevin Abbring osui Hyundain takakulmaan, jonka seurauksena auto paiskautui rajusti päin betoniseinää.

Grönholm loukkasi törmäyksessä jalkaansa, mutta on kunnossa. Suomalaiskuljettajan auto sen sijaan romuttui melko pahoin.

– Siinä tilanteessa aika nopeasti muututtiin matkustajaksi. Osuma seinään on aika kova. Loukkasin törmäyksessä hieman jalkaani. Turvotusta on, mutta ei se vielä ainakaan pahemmaksi ole muuttunut, Grönholm kertoi.

Suomalaiskuljettajan sijoitus Barcelonassa oli kahdeksas.

Kisassa tuli kolmoisvoitto Ruotsiin. Voittoon ajoj Kevin Hansen, toiseksi Timmy Hansen ja kolmanneksi Johan Kristoffersson.

Perjantaina Grönholm ajoi kahdessa ensimmäisessä alkuerässä kahdesti viidenneksi. Yön aikana talli sai parannettu autoa, jonka jälkeen sijoitukset lauantain kahdessa viimeisessä alkuerässä olivat kaksi neljättä sijaa. Semifinaaliin Grönholm starttasi eturivistä ruudusta kaksi.

MM-sarjan seuraavaksi kaavaillut osakilpailut Saksan Nürburgringiltä on siirretty rata-aluetta kohdanneiden suurtulvien takia marraskuun loppuun. Seuraavan kerran MM-pisteitä on jaossa 20.–22. elokuuta Ruotsin Höljesissä.

– Hyvä, että Saksa siirtyi eteenpäin, sillä ei tuolla autolla siellä olisi kilpaa ajettu. Sen verran se on tuusan nuuskana ja vähän kaikki autosta on rikki. Meillä on onneksi pätevät kaverit rakentamaan auto uudelleen ajokuntoon, mutta hetki siinä menee.

Ford Fiestalla ajava Juha Rytkönen jäi semifinaaliin ja kokonaiskisassa sijalle 9.

RX2e-luokassa ajava Jesse Kallio oli viides.

Finaali

1. Kevin Hansen, Peugeot 208
2. Timmy Hansen, Peugeot 208
3. Johan Kristoffersson, Audi S1
4. Kristián Szabó, Hyundai i20
5. René Münnich, Seat Ibiza,
6. Kevin Abbring, Renault Megane RS

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here