Rallicross: Niclas Grönholm MM-sarjan avausvoittoon Latviassa

Niclas Grönholm ajoi rallicrossin MM-sarjassa kauden avausvoittonsa Latviassa. Neljännen MM-osakilpailun ykköstila nosti Grönholmin MM-sarjan yhteispisteissä neljänneksi.

GRX-SET World RX Teamin Niclas Grönholm hallitsi rallicrossin kauden neljännen MM-osakilpailun finaalia lähdöstä maaliin. Kolmen alkuerän jälkeen joukon toiseksi nopeimpana Grönholm starttasi semifinaaliin paalupaikalta, josta suomalaiskuljettaja ajoi selkeään voittoon.

Päivän finaalissa eturivistä Ruotsin Johan Kristoffersson kanssa startannut Grönholm osui lähtökiihdytyksessä ruotsalaiskuljettajan Audiin, jonka seurauksena Kristoffersson ajautui ulos radalta. Grönholm syöksyi ensimmäisenä ykkösmutkasta läpi ja hallitsi sen jälkeen finaalin tapahtumia.

Suomalaiskuljettajan kauden avausvoitto ja uran neljäs ykköstila MM-sarjassa ei ollut missään vaiheessa uhattuna. Grönholm ajoi voittajana ruutulipulle lähes viiden sekunnin erolla seuraavaan.

– Viimeisen alkuerän voitto ja nopein aika siivitti tänään lentoon. Viimeisen erävoiton ansiosta pääsin tasapisteillä semifinaalin paalupaikalle, ja sen jälkeen kaikki rullasi hienosti eteenpäin. Vähän niin kuin ketsuppipullo olisi auennut.

– Semifinaalissa ja finaalissa tuli lähtösuoralla osumaa, ja oli aikakin, että en ollut se turpaan ottava osapuoli. Ajoni finaalissa on mielestäni vähän ”mitä sattuu”, mutta hyvä näin. Tiesin tilanteeni vasta kun ajoin jokerilenkiltä ulos. Radiomieheni Pinomäen Jussi totesi, että ”ero on iso, nyt voit rauhoittaa ajamistasi”, ja sen jälkeen pakka meinasi kokonaan levitä, kun rytmi katosi ja yritin ajaa rauhallisesti.

– Voitto tuntuu hyvältä. Illan ja yön aikana laitetaan auto uudelleen iskuun ja yritetään uusia sama huomenna, Grönholm iloitsi.

Juha Rytkönen oli semifinaalissa viides, eikä päässyt mukaan finaaliin. Kokonaiskisaaa hän sijoittui kymmenenneksi.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu huomenna Latviassa kauden viidennellä MM-osakilpailulla. Ohjelmassa on yhdet harjoitukset ja normaalin neljän alkuerän sijasta kolme alkuerää. Sunnuntain semifinaalit ja finaali käynnistyvät kello 17.00 Suomen aikaa.

FIA World RX, Riika Latvia:
1. Niclas Grönholm (FIN) Hyundai i20 4:59.350
2. Timmy Hansen (SWE) Peugeot 208 + 4.641
3. Kevin Hansen (SWE) Peugeot 208 + 6.034
4. Krisztian Szabo (HUN) Hyundai i20 + 7.209
5. Johan Kristoffersson (SWE) Audi S1 + 1 kierros
6. Timo Scheider (GER) Seat Ibiza + 5 kierrosta

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here