Rallicross: Niclas Grönholm kahdesti kakkonen Kouvolassa

Rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarja jatkui sarjan Suomen osakilpailulla Kouvolan Tykkimäellä.

PM-sarjan kakkospaikalta kotikilpailuunsa startannut Niclas Grönholm ajoi lauantain ja sunnuntain osakilpailuissa toiseksi. Grönholm kilpaili Kouvolassa GRX Teamin tutulla Hyundai i20 RX-autolla.

Tänään sunnuntaina syntymäpäiväänsä (26) työn merkeissä viettänyt Grönholm oli kakkossijoistaan huolimatta tyytyväinen ajamiseensa.

Eilisessä kilpailussa suomalaiskuljettaja ehdittiin jo kukittaa voittajana, kunnes tuomaristo poisti Norjan Thomas Bryntessonilta kuuden sekunnin aikasakon kolaroinnista, jonka takia Grönholm putosi kakkoseksi.

– Tuomarilinja ei ollut tasapuolinen. En sano, että olisin halunnut voittaa siten, että kaveri saa aikasakon. Mutta itse sain huomattavasti lievemmästä osumasta saman rangaistuksen, joka häneltä poistettiin.

– Hyvä kisa kuitenkin. Meillä onnistui rengastaktiikat ja kaikki oli ok. Huonoa tuuria ja liikaa osumia finaalissa, Grönholm summasi.

Sunnuntain osakilpailussa GRX-tiimi sekä Grönholm olivat pykälän eilistä parempia joka suhteessa.

– Lähdöissä tai itse asiassa lähtökiihdytyksissä hävittiin. Finaalissa kaikki oli ok. Semifinaalin voitin ja siellä kaikki sujui suunnitelmien mukaisesti. Finaalin kolmannella kierroksella tein pienen ajovirheen ja hieman myöhemmin toisen, ja ne riittivät tänään kakkossijaan. Johan (Kristoffersson) ei tehnyt virheitä ja voitti.

– Olen ajollisesti tyytyväinen tekemiseeni. Nämä startit palvelivat tarkoitustaan. Sain kokemusta tärkeästä lajiharjoittelusta ja pystyin ajamaan molemmissa kisoissa voitosta. Olisihan se ollut kiva voittaa, mutta tällä kertaa on pakko jakaa tunnustusta myös Johanille. Pienestä se oli (voitto) kiinni, mutta hän pystyi tekemään tänään ehjemmän finaalisuorituksen, Grönholm summasi.

Rallicrossin PM RallyX, Tykkimäki, Kouvola

Osakilpailu 1:
1. Thomas Bryntesson (NOR) Volkswagen Polo 3:31:297
2. Niclas Grönholm (FIN) Hyundai i20 + 0.098
3. Johan Kristoffersson (SWE) Volkswagen Polo + 0.393

Osakilpailu 2:
1. Johan Kristoffersson (SWE) Volkswagen Polo 3:25:333
2. Niclas Grönholm (FIN) Hyundai i20 + 0.906
3. Sondre Evjen (NOR) Audi S1 + 4:104

PM-pistetilanne 4/8 osakilpailua:
1. Johan Kristoffersson (SWE) 113
2. Niclas Grönholm (FIN) 94
3. Sondre Evjen (NOR) 78

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here