Rallicross: Niclas Grönholm ajoi voittoon MM-sarjan Kouvolan sunnuntain kisassa

Niclas Grönholm juhli voittajana rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa Kouvolassa sunnuntaina.

Suomalainen hallitsi sekä semifinaalia että finaalia varmoin ottein Hyundai i20 Supercarillaan sateen liukastamalla Tykkimäen radalla.

– Voitto tuntuu kyllä erityisen hyvältä ja se tuli tärkeään paikkaan. Kauden alku on ollut meille kaikille tiimissä vaikea, mutta nyt tuntuu hyvältä, Grönholm puhkui onnellisena.

Finaalissa Grönholmin rinnalta eturivistä startannut MM-sarjaa johtava Johan Kristoffersson otti ensin kiihdytyksessä johtopaikan, mutta jo ensimmäisen mutkan jälkeen Grönholm puristi johtopaikalle, josta hallitsi tapahtumia ruutulipulle saakka.

– Tiesin, että näissä olosuhteissa, kun rata on kuin limaa, pystyy voittamaan, jos pääsee kärkipaikalle. Sain peippailtua Kristferssonin ohi ja sitten vain keskityin ajamaan ilman virheitä. Paketti pysyi hyvin kasassa loppuun saakka, Grönholm kertasi voittoisaa ajoaan.

– En oikein edes tiedä miten se loppu meni. Jokerin lopussa kuulin radiosta, että ota tiukasti sisälinja, sillä Ekström on tosi lähellä. Siitä sitten taitoin viimeiseen kurviin ja ehdin kaverien edelle, Grönholm kuvaili ratkaisun hetkiä.

Voittoisan päivän isoimpana asiana Grönholm pitää toisen karsintaerän ajoaan. Tahmean ensimmäisen erän jälkeen 24-vuotias Grönholm sisuuntui.

– Keskityin vain tulevaan toiseen starttiin ja ajamiseen, enkä lähtenyt säätämään autoa. Pidin ajatukset kasassa ja siitä se ajo sitten meni hienosti, Grönholm sanoi toisen karsintaerän nopeimmasta ajastaan.

GRX Taneco -tallilla on vahva suunta ylöspäin – siitä todisteena oli lauantaina Juha Rytkösen kakkossija finaalissa ja tietysti sitten Grönholmin voitto sunnuntaina.

Tallin Timer Timerzyanov säesti sunnuntaina hienosti kolmossijalla Marcus Grönholmin johtaman tallin menestystä.

MM-sarjan johdossa jatkaa Kristoffersson 111 pisteellä. Toisena oelvalla Mattias Ekströmillä pisteitä on 94 ja kolmanneksi nousseella Grönholmilla 76 pistettä.

Tallien pistettä GRX Taneco on kolmentena 116 pisteellä. Kärjessä on Audin KYB Team JC, jolla pisteitä on 153.

MM-sarja jatkuu Latvian Riiassa 19. -20. syyskuuta.

Rallicrossin MM-sarjan sunnuntain kisa

1. Niclas GRÖNHOLM
2. Mattias EKSTRÖM
3. Timur TIMERZYANOV
4. Johan KRISTOFFERSSON
5. Timmy HANSEN
6. Andreas BAKKERUD

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here