Rallicross: Niclas Grönholm ajoi Ruotsissa kaksi finaalipaikkaa

Rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarja käynnistyi Ruotsin Höljesissä kahdella ensimmäisellä osakilpailulla. Supercar-luokan PM-pisteistä kilpaillaan viime vuonna käytössä olleella Supecar-kalustolla.

Niclas Grönholm kilpaili Ruotsissa GRX Teamin tutulla Hyundai i20 RX-autolla. Viikonloppu ei kuitenkaan finaalipaikoista huolimatta sujunut suunnitellusti.

– Lauantaina pari erävoittoa, semifinaalissa toinen ja finaalissa viides. Sunnuntaina alkuerien jälkeen kolmas, semifinaalissa toinen ja finaalissa vetoakselin katkeamisen takia keskeytys.

– Paremminkin olisi voinut mennä. Yksi huono lähtö mahdollisimman huonoon paikkaan ja sitten ensimmäisessä finaalissa edessäni rytisi ja olin suurin kärsijä siinä. Jäin ensimmäisen mutkan jälkeen koko joukon viimeiseksi, eikä sen jälkeen ollut enää mitään tehtävissä. Tulos oli viides sija, Grönholm kertasi.

Sunnuntain startteihin ja starttien väleissä tiimi etsi autoon ahkerasti uusia säätöjä, mutta mitään mullistavaa muutokset eivät sunnuntain kilpailuun mukana tuoneet.

– Vaikeaa oli ajaa. Auto ei ollut missään vaiheessa sellainen, kuin sen kuuluisi olla tai haluaisin sen olevan. Aika hankalaa oli. Sunnuntain finaalin startissa yksi vetoakselin osa rikkoutui, ja jäin lähdön viimeiseksi. Radan kolmannessa mutkassa akselirikon takia vajaavetoisen autoni perä karkasi alta, pyörähdin radan ulkopuolelle ja keskeytin. Ei ollut mitään järkeä jatkaa ja rikkoa autoa enempää.

Grönholm kuitenkin muistuttaa, että rallicrossin PM-sarjan osakilpailut tuovat tärkeätä ajokokemusta ja -tuntumaa heinäkuussa käynnistyvään lajin MM-sarjaa ajatellen. RallyX-sarja jatkuu toukokuun lopulla Kouvolassa, ja Grönholm on kisassa mukana.

– Aika taistelua koko viikonloppu. Höljes on ollut meille vaikea rata löytää autoomme hyvät säädöt. Kokeilimme tänäkin viikonloppuna autoomme asioita, joita emme ole täällä aiemmin kokeilleet, mutta tulos oli kehno.

– Kilpaileminen on kuitenkin parasta testiä ja valmistautumista tulevaan. Kauteni ja valmistautumiseni MM-sarjaan jatkuu kahden viikon kuluttua Kouvolassa, Grönholm vahvistaa.

RallyX-sarja jatkuu 28.–29. toukokuuta Kouvolassa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here