Rallicross: Grönholm taisteli itsensä kakkoseksi Latviassa

Niclas Grönholm sijoittui finaalissa toiseksi rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa Latvian Riiassa sunnuntaina.

Voittoon sateen kastelemalla radalla ajoi Timmy Hansen, joka nousi samalla MM-sarjan kärkeen yhden pisteen erolla Andreas Bakkerudiin, kun yksi osakilpailu on ajamatta.
Grönholm oli tyytyväinen sijoitukseensa.

– Näistä asetelmista kakkosija oli ihan hyvä tulos. Pysyin hyvin alussa Hansenin peesissä, kunnes jokerikierroksen jälkeen aloin hiukan jäädä. Kokonaisuutena katsoen pikkasen oli hankaluuksia starttien kanssa ja se tietysti näkyi alkuerissä, Grönholm puntaroi.

Grönholm on MM-pisteissä neljäntenä ja pronssisijalla olevaan Kevin Hanseniin eroa on 22 pistettä.

– MM-mitalin on vieläkin pienet saumat, jos Kapkaupungissa kaikki osuu kohdalleen ja kavereilla on vähän epäonnea, mutta suoraan sanoen mitali ei ole enää vain omissa käsissä. Taistelumielellä kyllä Etelä-Afrikkaan lähdetään eikä vielä ole annettu periksi, Grönholm paalutti.

Tallien välisissä pisteissä GRX Taneco Teamin ero johtavaan Team Hanseniin kasvoi jo 48 pisteeseen ennen Etelä-Afrikassa ajettavaa päätösosakilpailua.

Grönholmin viikonloppu Riiassa alkoi hiukan takellellen, mutta lauantain toisessa alkuerässä löytyi oikea sävel ja GRX Tanecon Teamin suomalaiskuljettaja oli nopein aurinkoisella radalla.

Sunnuntaiaamuna sade oli kastellut radan liukkaaksi. Kolmannessa alkuerässä Grönholm sortui aavistuslähtöön, josta rangaistuksena oli ylimääräinen jokerikierros.

Vauhti oli kuitenkin kunnossa ja Grönholm selvitti eränsä kunnialla, vaikka kärkisijoituksiin ei ollut asiaa.

Neljännessä erässä lähtö hiukan epäonnistui, mutta silti tuloksena viides sija alkuerien yhteispisteissä ja paikka semifinaalin kakkosriviin.

Semifinaalissa Grönholm ajoi kakkoseksi Andreas Bakkerudin perässä. Finaalissa lähtöpaikka oli toisessa rivissä, josta Grönholm kiihdytti suoraan Timmy Hansenin kantaan. Järjestys säilyi maaliin saakka ja Grönholm pystyi pitämään Bakkerudin takanaan.

Rallicrossin MM-sarjan kauden päätösosakilpailu ajetaan Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa marraskuun toisena viikonloppuna.

Latvian rallicrossin MM-sarjan osakisa

1. Timmy HANSEN
2. Niclas GRÖNHOLM
3. Andreas BAKKERUD
4. Kevin HANSEN
5. Timur TIMERZYANOV
6. Liam DORAN

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here