Rallicross: Grönholm ajoi tänään Latviassa kakkoseksi

Niclas Grönholm ajoi rallicrossin MM-sarjan viidennessä osakilpailussa Latviassa toiseksi. Eilisen voiton ja tänään saavutetun kakkossijan myötä Grönholm ajaa vain kuuden pisteen päässä MM-sarjan kakkossijasta.

GRX-SET World RX Teamin Grönholm ei tänään Latviassa aivan pystynyt uusimaan eilistä voittoaan.

Alkuerien nopeimpana ja oman semifinaalinsa voittajana finaaliin paalupaikalta startannut suomalaiskuljettaja menetti paikkansa kärjessä ensimmäisessä mutkassa, eikä sen jälkeen hyvästä yrityksestä huolimatta pystynyt valtaamaan kärkipaikkaansa takaisin.

Kilpailun ykkönen oli lajin hallitseva maailmanmestari Johan Kristoffersson, jolle Grönholm joutui tiukan kuuden kierroksen taistelun jälkeen taipumaan alle sekunnin.

– Hemmetin hyvä vauhti meillä oli koko viikonlopun. Finaalissa jouduimme odottamaan lähtövalon vaihtumista sen verran pitkään, että autoni kytkin lämpeni ja se ei lähtökiihdytyksessä pitänyt kunnolla. Lähtöni hiukan epäonnistui sen takia ja jäin toiseksi. Nyt kävi näin, mutta olen todella tyytyväinen viikonloppumme antiin, Grönholm totesi finaaliin jälkeen.

– Meiltä hajosi ensimmäisessä alkuerässä vaihteisto ja jäimme kuudenneksi. Sen jälkeen kaksi nopeinta alkuerätulosta, semifinaaliin paalulle ja voitto, ja finaalissa toinen. Pistimme tänään kaiken peliin, ja se riitti lähes tuplavoittoon.

Kun sarjasta on ajamatta neljä MM-osakilpailua, Grönholm ajaa pisteissä neljäntenä. Ero kakkossijaan kutistui Latviassa ainoastaan kuuteen pisteeseen.

– Onhan se iso ero (23 pistettä) vieläkin kärkeen, mutta mitä tahansa voi tapahtua. Tämä viikonloppu oli minulle ja tiimillemme todella hieno. Saimme kunnon onnistumisia: alkuerävoittoja, semifinaalien ja yhden finaalin voitot. Nyt tiedämme, että teemme asioita oikein. Kisoja on jäljellä ja me aiomme tsempata loppuun asti, Grönholm lupaa.

Juha Rytkönen ajoi tänään semifinaaliin ja jäi kokonaiskisassa kymmenenneksi.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu 9.–10. lokakuuta Belgian Spassa.

FIA World RX, Riika Latvia 19.9.:
1. Johan Kristoffersson (SWE) Audi S1 4:59.316
2. Niclas Grönholm (FIN) Hyundai i20 + 0.920
3. Timmy Hansen (SWE) Peugeot 208 + 2.149
4. Mattias Ekström (SWE) Seat Ibiza + 2.274
5. Kevin Hansen (SWE) Peugeot 208 + 5.525
6. Krisztian Szabo (HUN) Hyundai i20 + 8.161

MM-pistetilanne 5/9 osakilpailua:
1. Timmy Hansen (SWE) Peugeot 130
2. Kevin Hansen (SWE) Peugeot 113
3. Johan Kristoffersson (SWE) Audi 110
4. Niclas Grönholm (FIN) Hyundai 107
5. Krisztian Szabo (HUN) Hyundai 88

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here