Ralli: Niko Mäkinen kärjessä Tulevaisuuden Tähti -kilpailussa

11.2.2018 15.29

 21-vuotias laihialainen Niko Mäkinen otti tammikuun lopulla rallin SM-sarjan avanneessa Rovaniemen Arctic Lapland Rallyssa SM3-luokan toisella sijallaan paalupaikan Tulevaisuuden Tähti -kilpailussa.

Mäkinen on toisen polven autourheilija ja peltoja on erilaisilla menopeleillä kynnetty jo siitä saakka, kun jalat ovat ylettäneet polkimille.
 
Vuonna 2014 Mäkisen tie vei ensimmäiseen oikeaan rallikilpailuun, joka kuului Nuorten Cup -sarjaan. Paras saavutus sarjasta on hopeasija.
 
Seuraavaksi nuori mies suuntasi laajasti kehuttuun autourheilun juniorimaajoukkueeseen AKK Driver Academyyn. Maajoukkueen opit ovat edelleen vankassa käytössä.
 
– Juniorimaajoukkueesta saatiin varsinkin nuotin tekemiselle, lukemiselle ja ymmärtämiselle aivan älyttömän hyvä pohja. Sitten kun aloitimme rallin SM-sarjassa 2016, niin siitä oli erittäin paljon hyötyä, Mäkinen kehuu maajoukkueen toimintaa.
 
Kausi 2018 on Mäkiselle kolmas kausi SM-sarjassa ja SM3-luokassa. Aikaisemmat kaudet ovat sujuneet opetellessa, mutta myös vastoinkäymisten kanssa tapellessa. Pitkäjänteinen työ näyttäisi kuitenkin kantavan vihdoin hedelmää.
 
– Viime kaudella oli teknisiä murheita oikeastaan koko ajan, mutta töitä on tehty pitkällä tähtäimellä koko ajan, eikä vain nykyhetkeä tuijottaen. Nyt Rovaniemen toisella sijalla päästiin sille tasolle missä pitää ehdottomasti olla ja pysyä.

Matkalla maailmalle elämä joustaa intohimon tiellä
 
Monella nuorella on unelma rakentaa rallikuljettajan ura ammattilaiseksi asti, eikä Mäkinenkään ole poikkeus.
 
– Tähtäin on päästä ulkomaille ajamaan tulevaisuudessa, mutta siihen on vielä pitkä työ edessä. Nyt koitetaan saada SM-sarjassa hyvää tulosta aikaan ja voittaa Tulevaisuuden Tähti -kilpailu.
 
Tulevaisuuden Tähti -kilpailun pääpalkintona on ajopaikka Suomen MM-ralliin ja mahdollisuus näyttää osaamistaan kaikille rallin MM-sarjan tallipäälliköille.
 
Seuraavan kerran Tulevaisuuden Tähti -pisteistä ajetaan Mikkelin SM Vaakuna-Rallissa helmikuun 16.-17. päivä.
 
– Mikkelin tiet sopivat minulle ja voitosta lähdetään tietysti ajamaan, Mäkinen paaluttaa tavoitteensa.
 
Tulevaisuuden Tähti -kilpailun pistetilanne 1/5 jälkeen

1. Niko Mäkinen 25
2. Jussi Lindberg 20
3. Henri Hokkala 16
4. Lauri Joona 11
5. Heikki Leinonen 9
6.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän