Ralli: Juuso Nordgren Skodan tehdastiimiin


4.9.2017 22.15

Karkkilalainen Juuso Nordgren kilpailee lokakuun alussa Espanjan MM-rallissa Škodan tehdastiimin väreissä.

Tšekkiläismerkki aloittaa samalla nuorille kuljettajille suunnatun ohjelman, jonka ensimmäisenä oppilaana Nordgren toimii.

– Varmistettuamme WRC2-luokan kuljettajien maailmanmestaruuden jo tässä vaiheessa kautta, haluamme testata nuoria ja lupaavia kuljettajia. Tämä nuorille kuljettajille suunnattu ohjelmamme alkaa Espanjan MM-rallista ja ensimmäisenä vuoron saa Nordgren. Nuorena kuljettajana hän herätti mielenkiintomme ja hänellä on paljon potentiaalia, kertoo Škoda Motorsportin päällikkö Michal Hrábanek.

Škoda Motorsport on tällä hetkellä R5-ralliautojen osalta ehdoton ykköstalli, sillä viime vuonna Esapekka Lappi kruunattiin luokan mestariksi.

Tänä vuonna ruotsalainen Pontus Tidemand varmisti samaisella merkillä luokan mestaruuden edellisessä Saksan MM-rallissa. Espanjan MM-rallissa Nordgrenin tallikaverina häärii kokenut Jan Kopecky.

Nordgren debytoi nelivetoisen ralliauton ratissa viime toukokuussa Riihimäen SM-rallissa Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tiimin Škoda Fabia R5:llä ja ensimmäinen kisasta tuliaisina oli komeasti yleiskilpailun kakkossija.

**Katso tästä muita Autotoday-juttuja Juuso Nordgrenista**

Toinen sija tuli myös Kouvolan SM-rallista kesäkuussa, mutta heinäkuussa ajettu Autoglym Ralli päättyi rajuun ulosajoon ja hetken aikaa osallistuminen Suomen MM-ralliin oli epävarmaa.

Erinäisten vaiheiden jälkeen nuorukainen nähtiin viivalla, mutta kisaa sävyttivät rengasrikot ja Nordgren jäi kauas kärjestä. Viimeisenä ajopäivänä nuorukainen pääsi ajamaan paineettomasti ja pystyi kellottamaan hyviä aikoja WRC 2 -luokassa.

Espanjan MM-ralli on Nordgrenille uran viides kilpailu nelivetoisella kalustolla.

http://www.jnracing.fi/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!